Πάτρα: Φεύγει από το κέντρο το Μεταγωγών

Μετά από δεκαετίες έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για την  μεταφορά του Τμήματος Μεταγωγών Πάτρας από το ακίνητο επί της Ιωάννου Βλάχου, καθώς είναι μεταξύ των υπηρεσιών που θα μεταστεγαστούν στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Κτίριο που ουκ ολίγες φορές έχει χαρακτηριστεί ως «εξπρές του μεσονυκτίου», λόγω της εν γένει εικόνας που εμφανίζει.

Πρόκειται για νευραλγική υπηρεσία, όμως οι όποιες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν για να πάει σε άλλο χώρο, έπεσαν στο κενό. Ηταν δύσκολο να βρεθεί ακίνητο για να «φιλοξενηθεί», καθώς το πρώτιστο μέλημα ήταν και είναι η δημιουργία κρατητηρίων που θα διασφαλίζουν πρωτίστως τα στάνταρ ασφαλείας, αλλά και τις ανθρώπινες συνθήκες παραμονής των κρατουμένων.

«Το γεγονός πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει χρόνια να «απασχολήσει», οφείλεται στην εκπαίδευση, στην εμπειρία και την αυτοθυσία όσων υπηρετούν σε αυτή» επισημαίνουν αστυνομικοί κύκλοι στην «ΠτΚ», προσθέτοντας «Εάν πάει κάποιος στο τμήμα μεταγωγών της Αθήνας, θα καταλάβει τι σημαίνει σύγχρονες υποδομές. Οι κλούβες εισέρχονται και δεν έχει κανείς οπτική επαφή με κρατούμενους κ.λπ. Ολα κινούνται εσωτερικά με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE