Έτσι θα στελεχωθεί σε έμψυχο δυναμικό το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας στο νέο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 15 Απριλίου και ήδη οι διαδικασίες για την προετοιμασία του έχουν ξεκινήσει.

Το βασικό σημείο που αφορά την προετοιμασία του έχει να κάνει με τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού του αφού θα χρειαστούν γιατροί και νοσηλευτές για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία.

Ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών που θα χρειαστεί ένα τόσο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που ως γνωστόν θα έχει 16 γραμμές και θα είναι ανοικτό όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί έως το βράδυ δεν είναι μικρός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 γιατροί για την λειτουργία του και πάνω από 30 νοσηλευτές που θα εργάζονται σε βάρδιες και θα μπορούν να προχωρούν με ασφάλεια στα εμβόλια.

Ο μέσος όρος των ατόμων που θα χρειαστεί το mega εμβολιαστικό αυτό κέντρο για τη λειτουργία του είναι μεταξύ των 50 με 60 ατόμων. Οπότε η διαδικασία για την στελέχωση του θα πρέπει να είναι γρήγορη, ώστε να λειτουργήσει και το κέντρο άμεσα.

Για τον λόγο αυτό ένα σημαντικό μέρος του έμψυχου δυναμικού που θα στελεχώσει το εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας θα προέρχεται από στρατιωτικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές που θα μπουν σε αυτή τη μάχη για να βοηθήσουν.

Από εκεί και πέρα οι γιατροί του ΕΣΥ που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία θα παραμείνουν στις θέσεις τους αφού σε  διαφορετική περίπτωση, αυτό θα αποδυνάμωνε τα νοσηλευτικά ιδρύματα και θα χειροτέρευε την ήδη επιβαρυμένη και ασφυκτική κατάσταση που υπάρχει σε αυτά.

Ιδιωτικός τομέας και τοπική αυτοδιοίκηση

Οι θέσεις που θα συμπληρώσουν την στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και θα είναι με τη μορφή συμβάσεων, κάτι που θα κάνει πιο γρήγορη την όλη διαδικασία, σε σύγκριση με τις προσλήψεις σε έναν τομέα όπως είναι το δημόσιο.

Από εκεί και πέρα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης και το προσωπικό που απασχολεί στη δημόσια υγεία. Τόσο ο δήμος, όσο κα η περιφέρεια έχουν εκφράσει την διάθεση τους για να βοηθήσουν, όπως μπορούν.

Θυμίζουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο στον χώρο του νέου λιμανιού θα έχει τη δυνατότητα να κάνει 900 εμβόλια την ημέρα, δηλαδή πάνω από 23.000 εμβόλια τον μήνα και θα συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση των ποσοστών των εμβολιασμένων στην Πάτρα, αλλά και στην Αχαΐα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE