Καλάβρυτα: Χαρτογραφούνται πέντε νέα μονοπάτια

Πέντε ακόμα μονοπάτια, τα οποία θα επισημοποιηθούν πανελληνίως και παγκοσμίως σε όλους τους χάρτες, θα αναδείξει ο ορειβατικός σύλλογος Κλειτορίας, με τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαβρύτων.

Μετά από πρόταση του ΕΟΣ, αυτά περικλείουν αρκετές περιοχές εντός ορίων αλλά και κάποια μέχρι τις παρυφές της Κορινθίας.

Πρόκειται για τα εξής:

- Παναγία Πλανηταριώτισσα - Αγιος Γεώργιος (κοντοβουνίσιος) Βάτλου - Κηνυγού - Διάσελο Κορινθίας - Ζαρέλια - Παναγίες Κλειτορίας και Πλανητέρου

- Αγιος Νικόλαος - Αράχωβα - Διλημήρια - Αρμπουνας - Αγ. Νικόλαος.

- Πλανητέρο - Γορίτσα - Κεφαλόβρυσο - Ελατόφυτο - Κορδέλες - Πλανητέρο

- Κέρτεζη - Λεχούρι

- Λειβάρζι - Βλασία

Με επιχορήγηση ύψους 1.000 ευρώ τα 6 χλμ (συνολικά περί τις 8.000 ευρώ) ο ΕΟΣ θα αναλάβει τον καθαρισμό τους (σε ήπια μορφή), τη βελτίωση βατότητας, τη σήμανση και το σημαντικότερο την ψηφιακή τους αναβάθμιση, σε ιστοσελίδες σχετικές.

Τα μονοπάτια, από τότε που δημιουργήθηκε ο σύλλογος Χελμού (στην Κλειτορία) τραβούν στην περιοχή άλλους, από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και από την Αθήνα.

Παράλληλα, ομάδα γυναικών από τα Μαζέικα αλλά και άλλος απλός κόσμος, κάνουν περίπατο, σε λίγα ή και πιο πολλά χιλιόμετρα, που μπορεί να φθάνουν και τα 5.

Πηγή: pelop.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE