Καλάβρυτα - Τουρισμός: «Ετοιμάζουμε πλήρη διαδικτυακή πλατφόρμα»

Ενα καινούργιο πρότζεκτ, το οποίο θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο, όπως εκτιμούν στη δημοτική αρχή, το τουριστικό προφίλ των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής ετοιμάζουν στο δήμο.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει τη δημιουργία μια διαδικτυακής πλατφόρμας τουριστικού περιεχομένου, με στόχο τη συλλογή, την ψηφιοποίηση και την ενιαία προβολή και ανάδειξη κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου, αξιοποιώντας την καινοτομία στην ενημέρωση των επισκεπτών και την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην «Π», ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Τα Καλάβρυτα στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: αγροτική οικονομία, τουριστική οικονομία και η ιστορία της πόλης. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να μην υπάρχει μια πλήρως οργανωμένη πλατφόρμα με όλες τις πληροφορίες, βασισμένη στις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό θα κάνουμε. Θα ετοιμάσουμε έναν πληρέστατο διαδικτυακό χάρτη με πάσης φύσεως πληροφορίες και προτάσεις για κάθε επισκέπτη, είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι».

Με δεδομένο ότι ήδη υπάρχει μια τέτοια πλατφόρμα τουριστικού περιεχομένου, εικάζεται, μάλλον με βεβαιότητα, πως η δημοτική αρχή θα θελήσει είτε να αντικαταστήσει πλήρως την παλιά με μια καινούργια, είτε να επικαιροποιήσει την υπάρχουσα. Μάλλον το πρώτο σενάριο είναι επικρατέστερο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE