Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου – Το plan B της κυβέρνησης

 

Έντονος προβληματισμός εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων επικρατεί στην κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας αλλά και μεταξύ των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου.

 

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά και ο φόβος που υπάρχει για περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα μετά την επιστροφή των εκδρομέων φαίνεται πως βάζει σε δεύτερες σκέψεις την κυβέρνηση, όσο αφορά στον προγραμματισμό για το άνοιγμα των σχολείων, μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr στο κυβερνητικό επιτελείο έχει κατατεθεί από τους λοιμωξιολόγους πρόταση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά η έναρξη των μαθημάτων να γίνει προς το τέλος του μήνα και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

 

Την παράταση της έναρξης του σχολικού έτους ζητούν επιτακτικά από το υπουργείο Παιδείας οι λοιμωξιολόγοι, κάτι που και οι ίδιοι οι γονείς το θεωρούν αναμενόμενο, βλέποντας τα κρούσματα κοροναϊού να αυξάνονται.

 

Οι πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των επιστημόνων κάνουν λόγο για πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, κι αφού βεβαίως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα από το μέτωπο των κρουσμάτων. 

 

Δεν είναι λίγοι οι λοιμωξιολόγοι που συνιστούν στο υπουργείο Παιδείας να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου όπως είχε προαποφασιστεί, αλλά προς τα τέλη του μηνός, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών θεωρείται βέβαιο ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει νέα άνοδος των κρουσμάτων, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

Είναι ενδεικτικό ότι ειδικοί που ασχολούνται με την εξέλιξη της πανδημίας, όπως η Αναστασία Κοτανίδου φέρνουν στο προσκήνιο ακόμη και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις σχολικές μονάδες.

 

«Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες και στο δημοτικό» ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Μάσκες και εκ περιτροπής μαθήματα

Στο θέμα της έναρξης της σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε και ο λοιμωξιολόξος Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί στο MEGA. «Δεν έχουμε λάβει ακόμα αποφάσεις για τα σχολεία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ληφθούν οι αποφάσεις, σίγουρα θα ανοίξουν», τόνισε.

 

«Σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο φορτίο, θα ανοίξουν σε κανονικές συνθήκες με τα παιδιά να φορούν μάσκα. Σε περιοχές με υψηλό φορτίο (όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) ενδεχομένως τα σχολεία να ανοίξουν όπως άνοιξαν στα τέλη Μάη».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE