Τι είδε ο δύτης μέσα μέσα στο μοιραίο Atos!

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι είδε ο ο δύτης Χρήστος Καραφλός βουτώντας στον μώλο της Αγίου Νικολάου για να σώσει τους τρεις νέους που είχαν εγκλωβιστεί. «Αντίκρισα τρία άψυχα κορμιά στο ΙΧ. Το ένα αγόρι με το κορίτσι στο πίσω κάθισμα και το άλλο κορίτσι στο μπροστινό κάθισμα. Οι πόρτες ήταν κλειστές και το αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στο βυθό. Τρείς ψυχούλες χαμένες…» . Σοκαρισμένος ο δύτης Χρήστος Καραφλός προσπαθεί να περιγράψει τα όσα είδε βουτώντας στο μώλο της Αγίου Νικολάου, 100 μέτρα από το ΚΕΠ του Δήμου, για να σώσει τους τρεις νέους που είχαν εγκλωβιστεί , όταν το ΙΧ τους βρέθηκε μέσα στο νερό. 

Από το ΙΧ γλίτωσαν τρία αγόρια, μεταξύ αυτών και ο οδηγός, ενώ νεκροί ανασύρθηκαν οι: Ρεγγίνα Ιακ. Ζαπάντη, 23 ετών, φοιτήτρια από την Πάτρα, Ανδρέας Βησσαριώνα Αλέξης, 21 ετών, φοιτητής Γεωπονικής και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο οι λιμενικοί πήραν δείγματα αίματος για να υπάρχει πλήρη εικόνα της κατάστασής του.
 
Το Λιμεναρχείο όρισε δύο εμπειρογνώμονες που καλούνται να διασαφηνίσουν τις συνθήκες που βρέθηκε το αυτοκίνητο στο νερό.
«Το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο και το πίσω μέρος του ακουμπούσε στην προβλήτα» δηλώνει ο κ. Καραφλός και σημειώνει ότι «στο μπροστινό κάθισμα καθόταν η μια κοπέλα και το αγόρι με μια ακόμη κοπέλα πίσω». Κατά τον κ. Καραφλό, οι χώροι του αυτοκινήτου ήταν στενοί, οπότε ήταν απίθανο η κοπέλα να μετακινήθηκε από τους πίσω χώρους μπροστά. Το αυτοκίνητο επίσης εντοπίστηκε να έχει τρακάρει στην αριστερή πλευρά του και μένει να διασαφηνιστεί εάν κτύπησε πριν την πτώση ή όταν βρέθηκε στο νερό. Από το αυτοκίνητο βγήκαν σώοι τρείς επιβάτες που ειδοποίησαν τους λιμενικούς που βρίσκονταν σε φυλάκιο κοντά στο χώρο στάθμευσης του παλιού λιμανιού.
 
ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Η παρέα των έξι νέων επέστρεφε από διασκέδαση στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Είχαν πάει σε πάρτι σε κατάστημα της Αγίου Νικολάου και τα αγόρια προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν τις κοπέλες στα σπίτια τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η έρευνα του Λιμεναρχείου είναι πολλά , διότι οδηγός δεν μπόρεσε να δώσει πολλές απαντήσεις στις ερωτήσεις των Λιμενικών εξαιτίας το σοκ που έχει υποστεί:
 
*Μήπως υπήρξε σύγχυση των ορίων νερού και στεριάς, λόγω κακοκαιρίας;
* Προηγήθηκε κάποιος επικίνδυνος ελιγμός με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει στο νερό;
*Έκανε ο οδηγός αναστροφή επί τόπου και δεν υπολόγισε τα όρια;
Η πρόοδος των ερευνών θα απαντήσει και σε άλλα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα για ποιο λόγοι οι πόρτες ήταν κλειστές, εφόσον οι άλλοι τρεις επιβάτες είχαν βγει. Τις έκλεισε η ορμή του νερού; Γιατί το όχημα βρέθηκε αναποδογυρισμένο; Ήταν η δύναμη των κυμάτων που το στροβίλισε;

Πηγή : Εφημερίδα Πελοπόννησος

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE