Πληρώνει επιδόματα αυτή την εβδομάδα ο ΟΠΕΚΑ

Στην καταβολή 9 επιδομάτων και παροχών στους δικαιούχους για τον μήνα Μάιο αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ αυτή την εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

    Επίδομα Παιδιού
    Επίδομα γέννησης
    Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
    Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
    Επίδομα Στέγασης
    Στεγαστική Συνδρομή
    Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
    Σύνταξη Υπερηλίκων
    Επίδομα Ομογενών.

Επίδομα παιδιού Α21


Το επίδομα παιδιού Α21, η 2η διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα όπως έχει καθιερωθεί) και τα χρήματα θα φανούν στα ΑΤΜ από την Πέμπτη το απόγευμα.

ΕΕΕ Μαΐου 2020


Η πληρωμή του Μαΐου 2020 στους δικαιούχους (δηλαδή σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι και την 30ή Απριλίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020, δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, χωρίς καμία αλλαγή λόγω κορωνοϊού.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης)


Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται, μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης).

Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι και την 30ή Απριλίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020, δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Προνοιακά επιδόματα 2020
Η πληρωμή στους δικαιούχους για τα προνοιακά επιδόματα γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Μαΐου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020, δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE