Μουσική διαμαρτυρία-συναυλία στην Πάτρα

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω κορονοϊού και απουσίας στήριξης, όπως υποστηρίζουν, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Τα αιτήματά τους είναι:

• Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους μουσικούς  και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

• Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
• Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της  τέχνης.

• Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν  με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).

• Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE