Πάτρα: Μέχρι και 50% κάτω ο τζίρος της «κανονικότητας»

Η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11 Μαϊου, μετά από δύο σχεδόν μήνες υποχρεωτικού κλεισίματος δεν έφερε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα στην αγορά της Πάτρας, συμπεραίνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Παρά την δίμηνη αναγκαστική αποχή των καταναλωτών ο τζίρος στο 80% των καταστημάτων ήταν μικρότερος από την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Για το 40% μάλιστα ο τζίρος ήταν λιγότερος και από τον μισό περσινό.

Αυτό καταμαρτυρούν εμπεριστατωμένες έρευνες που έγιναν τόσο στην πόλη της Πάτρας, όσο και αλλού, και αυτό είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας που αισθάνεται ο καταναλωτής όχι μόνον για θέματα υγείας, αλλά κυρίως για το εισόδημά του και την επόμενη ημέρα.

Ο σύλλογος, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ότι δεν σκύβει πάνω στα προβλήματα για να δώσει ουσιαστικές λύσεις, ζητώντας:

1. Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου για όλο το 2020.

2. Χρηματοδότηση 5.000 ανά επιχείρηση και 1.500 ευρώ ανά υποκατάστημα.

3. Οι οφειλές από ρυθμίσεις σε εφορία και ταμεία καθώς και σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια να μεταφερθούν χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις στο τέλος κάθε σύμβασης.

4. Χρηματοδότηση μέσω των Τραπεζών άτοκα και χωρίς αυστηρά Τραπεζικά κριτήρια για την κάλυψη των επιταγών - αξιογράφων και κεφαλαίου κίνησης.

5. Κατάργηση του τέλους Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για το 2020.

6. Επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ της πλήρους απασχόλησης και όχι των ελαστικών μορφών εργασίας.

Τελος, ο σύλλογος ζητά από την Δημοτική Αρχή να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε η αναγκαία επέκταση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων της εστίασης να μην κλείνει τις προσόψεις και την ελεύθερη πρόσβαση των εμπορικών καταστημάτων.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE