Υλικά

    6 γυάλινα βάζα 450 γρ.
    5 1/2 κιλά ντομάτες ξεφλουδισμένες
    3 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    4 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες
    1 1/2 φλ. τσαγιού μηλόξυδο
    1/2 φλ. τσαγιού μπέρμπον
    1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
    1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
    1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
    2 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
    1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
    2 κ. γλ. φλέικς τσίλι
    2 κ. σ. αλάτι

Εκτέλεση

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε να πάρουν μια βράση.
    Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 30 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν πολύ.
    Μετατρέψτε το μείγμα της ντομάτας σε πουρέ, με την βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων.
    Τοποθετείστε τον πουρέ ντομάτας και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
    Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά.
    Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε έως ότου το μείγμα γίνει πιο πηχτό και αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, για περίπου 1- 1,5 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
    Αποστειρώστε τα γυάλινα βάζα, γεμίστε τα με την σος μπάρμπεκιου αφήνοντας λίγο κενό, και βράστε για 20 λεπτά στο νερό.
    Αφήστε να κρυώσουν για 12- 24 ώρες και απολαύστε.

Το κοτόπουλο αγαπά την κρέμα γάλακτος και αυτή με τη σειρά τους, τα ζυμαρικά. Σε αυτή την συνταγή και τα τρία υλικά δένουν αρμονικά σε μια πολύ γρήγορη και εύκολη παρασκευή.

Υλικά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. μακαρόνια
Aλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε χοντρούς κύβους. Σοτάρουμε με τη μαργαρίνη σε τηγάνι ή κατσαρόλα να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 25’ λεπτά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια καλή βράση κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα
Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πηγή: iefimerida.gr

Υλικά:

Για το κραμπλ μυρωδικών: 100 γρ λευκό ψωμί

2 σκελίδες σκόρδο

Το ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι θυμάρι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα

Για το αρνάκι: 5 καρότα κομμένα σε κομμάτια

2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4

3 φύλλα δάφνης

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο

3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

Ελαιόλαδο

1 μπουτάκι αρνιού περίπου 3 κιλά

5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200ml λευκό κρασί & 1 σφηνάκι επιπλέον

600 ml ζωμό κρέατος (ή νερό και 1 κύβο)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Απλώνουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά (κρατάμε λίγο δενδρολίβανο) σε ένα μεγάλο ταψί που να χωρά το αρνί άνετα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο

Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μικρές εσοχές εδώ κι εκεί στο μπούτι και το γεμίζουμε με μια φέτα σκόρδο και λίγο δενδρολίβανο

Στρώνουμε το αρνάκι πάνω από τα λαχανικά, ραντίζουμε με το σφηνάκι το κρασί και ψήνουμε για 2 ώρες και ένα τέταρτο

Αφαιρούμε από το φούρνο, μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 45 λεπτά

Με ένα κουτάλι, αφαιρούμε το εμφανές λίπος από το ταψί με τα λαχανικά. Γυρίζουμε τα υγρά του κρέατος, με τα λαχανικά σε κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το κρασί και συνεχίσουμε το ψήσιμο 1 λεπτό. Τέλος, ρίχνουμε τον ζωμό ζεστό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και να μείνει μια πηχτή σος. Περνάμε τη σάλτσα από σήτα και κρατάμε ζεστή ως το σερβίρισμα

Παράλληλα στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βάζουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ σε επεξεργαστή τροφίμων και απλώνουμε τα τρίμματα στο ταψί. Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς και ψήνουμε 10 να γίνει τραγανό.

Σερβίρουμε το αρνάκι κομμένος σε φέτες, με την σος και πασπαλισμένο με λίγο από το κραμπλ.

 

Υλικά:

700 γρ. κολοκύθια μεγαλούτσικα

3 αυγά

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο ξηρό ανθότυρο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

τα φύλλα από 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα

τα φύλλα από 1 μικρό μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι για το αλεύρωμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι. Αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 1-12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, το 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε να ζεσταθούν 1-2 δάχτυλα ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε αλεύρι σε ένα ταψάκι. Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους, τους πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν λίγο, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τους γυρίζουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, για να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο χυμό λεμονιού, αν θέλουμε.

Υλικά:

4 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

40 γραμμάρια αλεύρι μαλακό

50 γραμμάρια κακάο

30 γραμμάρια νισεστέ

50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, λιωμένο

Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)

200 ml κρέμα γάλακτος

100 ml φρέσκο γάλα

200 γραμμάρια κουβερτούρα

1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ κλασικό

Εκτέλεση:

Για τα μπισκουί σοκολάτας, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το νισεστέ και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το λιωμένο Βιτάμ κλασικό. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα αντικολλητικό χαρτί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βάζουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε σε πάχος 0,5 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς παχύρρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά.

Για τη σύνθεση, απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκουί, σε πάχος 0,5 cm, και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν το κόψουμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE