Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

400 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. μαργαρίνη

500 γρ. μακαρόνια

Aλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο σε χοντρούς κύβους. Σοτάρουμε με τη μαργαρίνη σε τηγάνι ή κατσαρόλα να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 25' λεπτά

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια καλή βράση κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα

Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες

2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

2 κ. σ. πελτέ τομάτας

5 κ. σ. χυμό τομάτας

2 ξυλάκια κανέλας

6 γαρύφαλλα

4 μπαλίτσες μπαχάρι

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό

1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνετε το μοσχαράκι και τα σοτάρετε ελαφρώς.

Ρίχνετε 1/2 φλυτζάνι κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Διαλύετε μέσα σε ένα ποτήρι λίγο νερό με το πελτέ τομάτας και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε και τον χυμό τομάτας.

Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

Ρίχνετε το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει το κρέας. Μόλις βράσει, το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα που φτιάξατε το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου.

Τα αφήνετε να μαραθούν μέχρι να μελώσουν και τα σβήνετε με το ξύδι. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας.

Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά και εάν χρειάζεται νερό προσθέτετε.

Μόλις είναι έτοιμο το στιφάδο και μείνει με τη σάλτσα του, αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. (περίπου) φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετάκια

3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

1 αυγό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό

½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για άλειμμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τεμαχίζετε τα φιλέτα του ψαριού. Βάζετε το ψωμί μαζί με τα κρεμμυδάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.

Προσθέτετε το ψάρι και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε το αυγό, τον άνηθο (ή τον μαϊντανό), το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε όλα, πάντα με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα (δεν πρέπει να λιώσετε το μείγμα).

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240°C. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε 8 μπάλες.

Ύστερα, τις πιέζετε με τις παλάμες σας να γίνουν λίγο επίπεδες.

Αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζετε πάνω τα μπιφτέκια (εναλλακτικά μπορείτε να στρώσετε μία λαδόκολλα).

Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κονσέρβα τόνο

1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

λίγο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο λάδι.

Αν θέλετε με ένα πιρούνι μπορείτε να λιώσετε τον τόνο, διαφορετικά το αφήνετε σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.

Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη ζάχαρη και σκεπάζετε το κατσαρολάκι.

Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αν χρειάζεται, ρίχνετε κατά τη διάρκεια λίγο νερό.

Μόλις δέσει η σάλτσα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και σβήνετε αν θέλετε με λίγο κόκκινο κρασί.

Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και σοτάρετε αν θέλετε με λίγο βούτυρο.

Υλικά

200 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ. γ. κανέλα

300 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση.

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα και τα φρούτα και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα, την οποία προηγουμένως έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνετε για 40 λεπτά με 1 ώρα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE