Υλικά για 4-6 άτομα

    1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
    1 συσκευασία λουκάνικα
    1 ασπράδι αυγού
    Αλάτι
    Πιπέρι

Εκτέλεση

    Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Ανοίγετε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβετε σε τρίγωνα.
    Σε κάθε τριγωνάκι από το φύλλο σφολιάτας τοποθετείστε από ένα λουκάνικο και τυλίξτε σε ρολάκι.
    Στρώστε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλας, τοποθετείστε πάνω τα ρολάκια και αλείψτε με το ασπράδι αυγού.
    Τέλος, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
    Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο της σφολιάτας.

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μακαρόνια

λίγο ελαιόλαδο

5-6 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες

κεφαλοτύρι τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μυτζήθρα)

κανέλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος των ζυμαρικών μας.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και περιμένουμε να βράσει το νερό.

Όταν πάρει βράση το νερό, κόβουμε με τα χεριά μας, στην μέση τα μακαρόνια και τα βυθίζουμε μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο αλατάκι.

Μόλις βράσουν, βάζουμε την κατσαρόλα μας κάτω από την βρύση και ρίχνουμε μέσα αρκετό κρύο νερό. Τα αφήνουμε για λίγο και μετά τα στραγγίζουμε

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα άλλο κατσαρολάκι, λίγο πιο μικρο, και προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο. 

Το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε και τις ντομάτες μας, αφού όμως πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από τον τρίφτη.

Ανακατεύουμε, για να δέσει η σάλτσα.

Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το αλατοπίπερο (όσο επιθυμούμε) και 1 πρέζα κανέλας. Ανακατεύουμε για λίγο και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Τέλος αφού το μείγμα μας έχει δέσει και έχει γίνει πια μια σάλτσα και φυσικά πάρει αρκετές βράσεις, το τραβάμε από την φωτιά.

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε μια στρώση από τα μακαρόνια μας, από πάνω το κεφαλοτύρι και τέλος την σάλτσα. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα μακαρόνια.

Αυτό ήταν, τόσο εύκολα και γρήγορα, αυτό το θεσπέσιο και ονειρικό πιάτο των παιδικών μας χρόνων είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. 

Υλικά σοκολατοπιτας

Για το κέικ της σοκολατόπιτας:

Μισή κούπ ζάχαρη

Μισή κούπα γάλα φρέσκο

1 κούπα αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)

2 γεμάτες κουταλιές κακάο (κοσκινισμένο)

1 βανίλια

125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο

3 αυγά

Μισό κουταλάκι αλάτι

1 σφηνάκι κονιάκ

Τα υλικά για το σιρόπι μας:

Μιάμιση κούπα νερό

Μιάμιση κούπα ζάχαρη

Και τα υλικά για τη μερέντα μας:

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

3 κουταλιές φουντούκια αλεσμένα

1 συσκευασία βούτυρο (σε ασημόχαρτο)

6 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση Συνταγής

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σοκολατόπιτα σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, με ένα σύρμα. Θέλουμε να γίνουν ένα ομοιογενές υλικό.

Πανεύκολη σοκολατόπιτα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε καλά 

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και το βουτυρώνουμε.

Ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Για δοκιμή, τρυπάμε με ένα μαχαίρι και πρέπει να βγαίνει στεγνό!

Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (μιάμιση κούπα νερό και μιάμιση κούπα ζάχαρη) και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις γίνει το σιρόπι μας, περιχύνουμε με αυτό τη ζεστή σοκολατόπιτα. Ετσι όπως είναι ζεστό το κέικ, θα σιροπιάσει καλά. Θα δείτε ότι θα ρουφήξει όλο το σιρόπι. Να πως θα πρέπει να είναι το κέικ της σοκολατόπιτας:

Η πιο εύκολη σοκολατόπιτα: Μόλις ρίξετε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κέικ, θα σιροπιάσει τέλεια!

Μετά αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για μία ώρα τουλάχιστον.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, σύμφωνα με τη τέλεια συνταγή για εύκολη μερέντα του supersyntages.gr. Θα χρειαστούμε μόλις 5 λεπτά:

Αλέθουμε πολύ καλά τα φουντούκια.  Μόλις γίνουν τα φουντούκια σκόνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε το μίγμα στο μούλτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και παχύρευστη μερέντα.

Αυτό ήταν! Μόλις γίνει η μερέντα μια μια λεία κρέμα, και έχει κρυώσει το κέικ της σοκολατόπιτας, ρίχνουμε στο κέντρο του κέικ όση μερέντα θέλουμε, και έπειτα την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.

Δεν χρειάζεται να βάλουμε όλη τη μερέντα/πραλίνα ούτε χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να απλωθεί ομοιόμορφα. 

Υλικά Συνταγής

3/4 ποτηριού ρύζι τύπου arborio ή round grain

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)

2 πράσινες πιπεριές

1 ποτήρι λευκό κρασί 

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας

1 μπολάκι τριμμένο τυρί Grana Padano ή παρμεζάνα 

Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το πράσο.

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα.

 

Ρίχνουμε μεα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

 

Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 3-4 λεπτά.

 

Παράλληλα, έχουμε κοντά το κρασί αλλά και το ζεστό νερό όπου έχουμε διαλύσει τον κύβο και έχει γίνει ζωμός.

 

Όταν τα υγρά του ρυζιού εξατμιστούν, «σβήνουμε» με το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

 

Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό τόσο όσο να μπορούμε να φέρνουμε βόλτα το ρύζι μας.

 

Το μυστικό είναι να ανακατεύουμε συνέχεια το ρύζι με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας κάθε φορά μόνο τόσο ζωμό όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα μας. 

 

Συνολικά, η διαδικασία αυτή χρειάζεται περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το ρύζι έχει βράσει αλλά "κρατάει" λίγο στον πυρήνα του.

 

Τέλος, αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας απαλά.

 

Το ριζότο μας είναι έτοιμο και σερβίρεται όπως είναι καυτό! 

 

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου

Αλάτι και πιπέρι

1/2 φλ. τσαγιού μέλι

1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα

1 κ. γλ. ξερό βασιλικό

1 κ. γλ. πάπρικα

1/2 κ. γλ. μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση, αλατοπιπερώστε και τοποθετείστε σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ τοποθετείστε το μέλι, τη μουστάρδα, το βασιλικό, την πάπρικα και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Περιχύστε το κοτόπουλο με το μισό μείγμα μελιού- μουστάρδας και επαλείψτε με ένα πινέλο να πάει παντού.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Γυρίστε το κοτόπουλο και επαλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού- μουστάρδας.

Ψήστε για επιπλέον 10-15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE