Υλικά συνταγής για τυροπιτάκια κουρού

Για τη ζύμη:

Ενα κεσεδάκι γιαούρτι

Μια συσκευασία βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου ή λάδι (τόσο ώστε να γεμίζει το άδειο κεσεδάκι με το γιαούρτι).

Μια φαρίνα.

Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια φέτα.

2 αβγά

αλάτι και πιπέρι

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο τυρί θέλετε, να το αναμείξετε με τα μυρωδικά της προτίμησής σας ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για να φτιάξετε λουκανικοπιτάκια ή σπανακοπιτάκια και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας.

Εκτέλεση συνταγής για τυροπιτάκια κουρού

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι με το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (ή το λάδι αν επιλέξετε) και τη φαρίνα μας.

Ζυμώνετε καλά μέχρι να φτιάξετε το ζυμάρι σας.

Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι.

Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.

Κόβετε κομματάκια από τη ζύμη και ανοίγετε με τα χέρια σε δισκάκια.

Τοποθετείτε στη μέση δύο κουταλάκια από τη γέμιση.

Κλείνετε το τυροπιτάκι, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Βάζετε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς αέρα.

Υλικά για 3 άτομα

3 χοιρινές μπριζόλες
2 κουταλιές της σούπας μέλι
μισό λεμόνι
σκόρδο σε σκόνη
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζετε αρχικά τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το λεμόνι.
Χτυπήστε καλά τα υλικά και προσθέστε το σκόρδο και τα αρωματικά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και περιχύστε τις μπριζόλες.
Προσθέστε 2 ποτήρια νερό και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα

Υλικά

    1 μπανάνα
    1 κούπα παγωμένες φράουλες
    1 κούπα παγωμένα βατόμουρα
    1 κούπα παγωμένα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
    4 παγάκια
    ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
    ¾ της κούπας γιαούρτι με γεύση βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει smoothie

Υλικά Συνταγής

    10 χοντρά κολοκύθια (ή 8 στρογγυλά)
    2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
    1 /2 φλ. ελαιόλαδο
    350 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο
    10 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
    3 κ.σ. κονιάκ
    2 καρότα (τριμμένα)
    2 πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
    2 καρότα (σε κομμάτια)
    1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
    1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
    λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγα κλωνάρια μαϊντανό και άνηθο


    Για το απλό αυγολέμονο


    2 αυγά
    χυμό από 2 λεμόνια
    Για την κρέμα αυγολέμονο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. αλεύρι
    500 γραμ. ζωμό από τα κολοκυθάκια (2 φλ )
    χυμό από 1 λεμόνι
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
    1 -2 κρόκους αυγού


Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται όρθια στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.

Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (την ψιλοκομμένη σάρκα), τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄.

Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.

Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι.

Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια σε κατσαρόλα και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.

Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.
Για το αυγολέμονο

Σβήνουμε τη φωτιά (μην τα παραβράζετε γιατί θα λιώσουν τα κολοκυθάκια και θα λασπώσει το ρύζι).

Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας και λίγο λίγο το λεμόνι.

Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.

Αν θέλετε το αυγολέμονο να γίνει σαν κρέμα, βάλτε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού.

Διαλύστε το με σύρμα, προσθέστε το στο αυγό και κάντε κανονικά το αυγολέμονο.

Περιχύστε το φαγητό και αφήστε το αυγολέμονο σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει.
Για την κρέμα αυγολέμονο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε το ρού σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα ανακατευοντας με σύρμα. Προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού κι ανακατεύουμε Στύβουμε το λεμόνι πασπαλίζουμε με άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

argiro.gr

Υλικά

225 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
6 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 συσκευασία (50 γρ.) μείγμα μυρωδικών με κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Προσθέστε τις πατάτες και το μείγμα μυρωδικών και ανακατέψτε. Αλατοποπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

https://www.newsbeast.gr/

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE