Υλικά

2 ½ κιλά κατσικάκι με το κόκκαλο

1 ½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί

2 μεγάλα ξερά κοκκινόφλουδα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ

60 ml ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

10-12 μέτριες πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους

1 κιλό χοντρό αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αγοράζετε το κρέας σε μερίδες. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζετε.

Πλένετε τις μερίδες του κρέατος και σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο.

Ρυθμίζετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή ένταση και μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Προσθέτετε τόσο κρασί, ώστε η στάθμη του να φτάσει περίπου 4 εκατοστά πάνω από τα υλικά.

Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι και αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της, αφήνοντας μόνο μια μικρή χαραμάδα για να φεύγουν οι υδρατμοί.

Διατηρείτε τη φωτιά χαμηλή, ώστε το υγρό μόλις να ανακινείται στο σκεύος. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 2 - 2 ½ ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, να ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο και η σάλτσα να δέσει.

Τις πατάτες, θα τις βάλετε να ψηθούν αφού περάσει η 1 ώρα μαγειρέματος του κρέατος για να ετοιμαστούν ταυτόχρονα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Καλύπτετε τον πυθμένα ενός μεγάλου ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετείτε εκεί τις πατάτες.

Τις βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 50-60 λεπτά. Όταν τις βγάλετε από το φούρνο, τις μεταφέρετε σε ταψί και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Χωρίς να τις ξεφλουδίσετε τις κόβετε σε κομμάτια κυδωνάτα. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε ελαφρά τις πατάτες ώστε να ροδίσουν και να γίνουν πιο νόστιμες.

Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού και τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι.

Μοιράζετε το κατσικάκι σε πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα του και συνοδεύετε με τις πατάτες.

Υλικά :

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. κακάο άγλυκο

1 πρέζα αλάτι

2/3 φλ. βούτυρο

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

περίπου 2 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

2 κ.σ. ρούμι ή κουαντρό

250 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (70%)

250 ml κρέμα γάλακτος

350 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα

καρούλια σοκολάτας και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με πλάστη ή την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη, 22 εκ.

Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι).

Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις, για 15΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι να γίνει τραγανή. Ζεσταίνουμε την κρέμα  γάλακτος σε κατσαρόλα.

Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε. Προσθέτουμε στην κρέμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα τελείως. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα. Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη τάρτα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15΄.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα για να μη νοτίσει το μπισκότο. Γαρνίρουμε με χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή κρέμα, με τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα

550 ml γάλα + 220 ml για την σαντιγί

6 κ.σ. ζάχαρη

1 φάκελο Garni

λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 ml γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει (ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα).

Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 ml γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ, βουτάμε τα μπισκότα (να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.

Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

2 κουβερτούρες (250 γρ. συνολικά)

1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο

4 μπανάνες

3 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο (απαλό, χωρίς κομματάκια φιστικιού)

Διαδικασία:

Λιώνουμε τις κουβερτούρες με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε τη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και απλώνουμε τις μισές σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλείφουμε την κάθε ροδέλα με ένα μικρό κουταλάκι φιστικοβούτυρο. Σκεπάζουμε με τις άλλες μισές ροδέλες. Βουτάμε προσεκτικά το κάθε σαντουιτσάκι μπανάνας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν (περίπου 1 ώρα).

 

 

 

Υλικά:

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες

1 κούπα ζάχαρη άχνη

3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)

800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, πλήρες

Για το σερβίρισμα:

300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες

Διαδικασία:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν. Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη. Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε. Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες, και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE