Υλικά:

1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα

1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής

γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών)

Διαδικασία:

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε λίγα στην άκρη για γαρνίρισμα. Φτιάχνουμε χωριστά τα δύο είδη κρέμας χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στη σοκολατένια κρέμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα κορνέ και κάνουμε με αυτή σχέδια πάνω στο σοκολατένιο μείγμα. Εναλλακτικά, την απλώνουμε σε στρώση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε.

Υλικά

    3 μεγάλα αβγά
    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
    1 1/2 κ. σ. φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
    5 κ. σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε το να βράσει.
    Ρίξτε τα αβγά, την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μεταλλικό μπολ.
    Τοποθετήστε το μέσα στο νερό που βράζει σε μπεν μαρί και χτυπήστε για 8-10 λεπτά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να χυλώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
    Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
    Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, πατήστε με το χέρι σας να ακουμπάει στην κρέμα λεμονιού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
    Βγάλτε από το ψυγείο, ανακατέψτε, σερβίρετε και απολαύστε.

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

1 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

1 στήθος κοτόπουλου ψημένο

1 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. τσαγιού μπάρμπεκιου σος

2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύψτε ένα μικρό ταψί με μία λαδόκολλα.

Ψιλοκόψτε το στήθος κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήστε στην άκρη.

Με την βοήθεια ενός πιρουνιού δημιουργήστε τρύπες στη γλυκοπατάτα, τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για περίπου 40- 50 λεπτά.

Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετήστε το λάχανο και σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατέψτε και αφαιρέστε από την φωτιά.

Μόλις κρυώσει η γλυκοπατάτα κόψτε την στη μέση κατά μήκος και βγάλτε το εσωτερκό της. Αφήστε μόνο μία πολύ λεπτή στρώση.

Γεμίστε την γλυκοπατάτα με το κοτόπουλο και το λάχανο, γαρνίρετε με την μπάρμπεκιου σος και στολίστε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Υλικά

    2 φλ. τσαγιού καρπούζι κομμένο σε κύβους
    2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους (αντί για δύο κόκκινες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κόκκινη και μία κίτρινη)
    1/4 φλ. τσαγιού ξύδι ρυζιού
    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 κ. σ. σος τσίλι με σκόρδο
    2 κ. γλ. μέλι
    1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

    Αφού κόψετε το καρπούζι και τις ντομάτες τοποθετήστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα υγρά τους.
    Μόλις στραγγίξουν καλά μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ.
    Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη σος τσίλι- σκόρδου και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Περιχύστε με της σος ξυδιού το καρπούζι και τις ντομάτες, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε προσεκτικά.
    Γαρνίρετε με τον φρεσκοκομμένο βασιλικό.

Υλικά

700 γρ. γάλα καρύδας

1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι αγαύης

1 κ. γλ. εκχύλισμα μέντας

85 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Κρυώστε καλά όλα τα υλικά πριν τα χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνετε την διαδικασία ψύξης.

Τοποθετήστε το γάλα καρύδας σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.

Προσθέστε το σιρόπι αγαύης και το εκχύλισμα μέντας και συνεχίστε το χτύπημα.

Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την παρασκευή παγωτού. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE