Υλικά

20 μερίδες

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 πακέτο ινδοκάρυδο

1 κ.σ. κακάο

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

30 λεπτά

Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα έως ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη.

Στην λεκάνη προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα 3/4 από το ινδοκάρυδο, το κακάο και ελάχιστο κονιάκ.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα και αφού πλάσουμε μπαλίτσες τις κυλάμε πάνω στην καρύδα.

Τέλος, βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

  

Υλικά

1 πακετο μπισκοτα πτι μπερ

2 φακελακια κρεμα στιγμής με γευση σοκολατα

γάλα όσο χρειαστεί

Smarties ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ

πουρακια

Εκτέλεση

Τοποθετουμε σε ενα πυρεξ μια στρωση μπισκοτα

Σε ενα μπωλ χτυπαμε με μιξερ το γαλα με τις κρέμες μεχρι να ομογενοποιηθουν

Ριχνουμε το μισο μειγμα στο πυρεξ πανω απ τα μπισκοτα

Προσθετουμε αλλη μια στρωση μπισκοτα κ απο πανω την υπολοιπη κρεμα

Διακοσμούμε με πουράκια Κ smarties

Τοποθετουμε στο ψυγειο να κρυωσει καλα

Υλικά συνταγής

400 γρ. ταλιατέλες

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλατίζουμε τους κύβους της μελιτζάνας και τους αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους.

Ξεπλένουμε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κυβάκιατης μελιτζάνας και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το ντοματάκι με το χυμό τους και το βασιλικό, και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.

Παράλληλα, βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.

Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά, ώστε να γίνουν αλ ντέντε και να μην λιώσουν.

Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, και τις μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα.

Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.

Αν θέλουμε,  περιχύνουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Προσεξτε όμως η παρμεζάνα θα κάνει το  φαγητό μας πιο πλούσιο σε λιπαρά.

Οι ταλιατέλες σισιλιέν είναι έτοιμες. Καλή όρεξη!

Συμβουλή

Αν βάλετε φρέσκα ζυμαρικά, αφήστε τα να βράσουν για 1-2 λεπτά λιγότερο.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο

αλάτι

πιπέρι

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί

3 φύλλα δάφνης

3 κόκκους μπαχάρι

Θέλετε να φτιάξετε μοσχάρι στιφάδο να γλείφουν όλα τα δάχτυλά τουςς; Δείτε εδώ μια εύκολη συνταγή για πολύ γευστικό στιφάδο.

Καταρχήν, καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.  

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν έχουμε χύτρα, χρησιμοποιούμε κατσαρόλα για λίγο περισσότερο χρόνο.

Μετά, αδειάζουμε όλα τα υλικά σε μια πήλινη γάστρα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου δυομιση ώρες.

Το μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα είναι έτοιμο! Καλή μας όρεξη!

Υλικά συνταγής

5 φλυτζάνια ξεφλουδισμένα μήλα κομμένα σε φέτες

Μισό κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού

1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

50 ml Grand Marnier

50 ml Amareto

3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη

1/4 του φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη

3/4 του φλυτζανιού αλεύρι

Κρέμα σαντιγύ ή παγωτό για συνοδευτικό

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Μισό φλυτζάνι βούτυρο

3/4 του φλυτζανιού καρύδια σε κομματάκια

Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες.

Βάλτε τις φέτες των μήλων σε ένα μικρό ταψί. 

Περιχύστε με την κανέλα, τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού καθώς και τα λικέρ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ,  αναμείξτε τις ζάχαρες, το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπήστε με το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέστε στο μπωλ και τα καρύδια σε κομματάκια.

Περιχύστε το μείγμα πάνω στα μήλα που έχετε στο ταψί.

Ψήστε το γλυκό σε προθερμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν το πάνω μέρος έχει πάρει ένα ελαφρό καφέ χρώμα ή όταν τα μήλα γίνουν μαλακά και τρυπιούνται εύκολα.

Σερβίρετε το γλυκό ζεστό, με κρέμα σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.

Συμβουλές

Προσέξτε όταν τρίβετε το λεμόνι και το πορτοκάλι, να πάρετε μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας και όχι τη σάρκα που είναι πιο πικρή. Θέλουμε τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού μόνο για το άρωμα τους

Αν δεν έχετε Grand Marnier ή Amaretto, μπορείτε να βάλετε ό,τι λικέρ θέλετε. Εμείς δοκιμάσαμε με ελληνικό λικέρ κεράσι και ένα ιταλικό Disaronno...

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE