Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου

1 φλ. τσαγιού μπάρμεκιου σος

6 φλ. τσαγιού τσιπς μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκίτσες και τοποθετήστε σε ένα μπολ.

Προσθέστε την μπάρμπεκου σος και ανακατέψτε.

Τοποθετήστε τα μπάρμπεκιου τσιπς σε ένα σακουλάκι τροφίμων και με την βοήθεια ενός πλάστη θρυμματίστε τα.

Καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με τα θρυμματισμένα τσιπς και τοποθετήστε στο ταψί.

Ψήστε τις μπουκιές κοτόπουλου για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα

2 στραγγιστά γιαούρτια

2 αυγά

ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβετε τη φέτα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τυρί.

Προσθέτετε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρέξ το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η τυρόπιτά σας.

Υλικά

1 φλ. τσαγιού βρώμη

1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο αμυγδάλου

1/4 φλ. τσαγιού μέλι

1/4 φλ. τσαγιού σταφίδες

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο πεκάν

1/2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα

1/2 κ. γλ. βανίλια

Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε ένα μπολ τη βρώμη, το βούτυρο αμυγδάλου και το μέλι και ανακατέψτε.

Προσθέστε τις σταφίδες, τα πεκάν, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30- 60 λεπτά.

Αφαιρέστε από το ψυγείο και πλάστε το μείγμα σε μικρές μπουκίτσες.

Υλικά για 2 άτομα

2 φιλέτα ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα

1 κ.σ. πάστα κάρυ (trandori)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

150 γραμμάρια γιαούρτι

1 μεγάλο αγγούρι

1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας

χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ

1-2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.

Ανακατεύετε την πάστα κάρυ με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι.

Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.

Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3- 5 λεπτά την κάθε πλευρά.

Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και σερβίρετε μαζί με την αγγουροσαλάτα.

Ραντίζετε με χυμό λάιμ.

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

1 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

1 στήθος κοτόπουλου ψημένο

1 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. τσαγιού μπάρμπεκιου σος

2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύψτε ένα μικρό ταψί με μία λαδόκολλα.

Ψιλοκόψτε το στήθος κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήστε στην άκρη.

Με την βοήθεια ενός πιρουνιού δημιουργήστε τρύπες στη γλυκοπατάτα, τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για περίπου 40- 50 λεπτά.

Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετήστε το λάχανο και σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατέψτε και αφαιρέστε από την φωτιά.

Μόλις κρυώσει η γλυκοπατάτα κόψτε την στη μέση κατά μήκος και βγάλτε το εσωτερκό της. Αφήστε μόνο μία πολύ λεπτή στρώση.

Γεμίστε την γλυκοπατάτα με το κοτόπουλο και το λάχανο, γαρνίρετε με την μπάρμπεκιου σος και στολίστε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE