Υλικά:  

1 iceberg

κοτόπουλο (1- 1 1/2 στηθος)

4 κ. σ μαγιονέζα

2 κ. σ μουσταρδα

2 σκελίδες σκόρδο (τριμμενες)

1/2 κ. γ αλάτι

1/2 κ. γ πιπέρι μαύρο

3 φλιτζανάκια του Ελληνικού καφε ελαιόλαδο

1/2 φλιτζανακι του Ελληνικού καφέ χυμό λεμόνι

κρουτόν

50 gr παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το iceberg και το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες. Στραγγίζουμε.

Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's salad) φωτογραφία βήματος 1

Αν υπάρχει έτοιμο κοτόπουλο, κόβουμε σε κομματάκια. Εαν πρόκειται να το μαγειρέψετε, η διαδικασία είναι απλή. Πλένουμε το στήθος, το στεγνωνουμε με ενα χαρτι κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και ψηνουμε σε ήδη ζεσταμενο αντικολλητικό τηγανάκι με μια κ. σ. λαδι

Για το dressing : μαγιονέζα, μουστάρδα, ελαιόλαδο σκόρδο (τριμμενο), λεμόνι, αλατι, πιπέρι, σε ενα μπολάκι, και ανακατεύουμε πολύ καλά ωστε να ενωθούν τα υλικά και να μοιάζει κάπως έτσι (φωτο)

Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's salad) φωτογραφία βήματος 3

Σερβιρουμε σε πιατα ή μπολ, με σειρά: iceberg, σως, κρουτον, κοτοπουλο, παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Υλικά για 4-6 άτομα

 

1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο

2 κ.τ.σ. γιαούρτι

2 κλωναράκια μέντας ψιλοκομμένα

1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού

λίγο αλάτι

1 κύβο λαχανικών

5 πατάτες βρασμένες

 

Εκτέλεση

Αρχικά, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τις πατάτες και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλλά να κρατάνε λίγο, για περίπου 25 - 30 λεπτά.

Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και τα βάζετε για 5'-10' στο ψυγείο.

Φτιάχνετε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (αυτό για τον καφέ) το γιαούρτι, τα φυλλαράκια μέντας, το λεμόνι και λίγο αλάτι.

Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με την σως, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.

Κρατάτε την σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.

Υλικά:

 6-8 μερίδες

4 κιλά κατσικάκι

2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο

Αλάτι, πιπέρι

Αρκετές κληματόβεργες

Εκτέλεση:

Κόβουμε κληματόβεργες,τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος για να χωράνε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.

Στρώνουμε το ταψί με αρκετές βέργες,για να μην εφάπτεται το κρέας στο ταψί και να στραγγίζουν τα υγρά του κρέατος.

Πλένουμε το κατσικάκι. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και προσθέτουμε σκόρδο και αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε το κρέας επάνω στις βέργες,προσθέτοντας λίγο νερό στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 c για 20',μετά χαμηλώνουμε στους 180 c για 1-1/2 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο και προσέχοντας να έχει νερό το ταψί,για να έχει υδρατμούς.

Καλή μας όρεξη!

Υλικά για 6 άτομα

 

Για τη ζύμη

 

400 γραμμάρια αλεύρι

100 γραμμάρια σιμιγδάλι

10 γραμμάρια μαγιά

10 γραμμάρια αλάτι

50 ml λάδι

375 ml νερό

 

Για τη γέμιση

 

200 γραμμάρια κουβερτούρα

3 μπανάνες

60 γραμμάρια βούτυρο

100 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

 

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.

Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.

 

Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης

 

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και τις ροδέλες από τις μπανάνες μαζί με τα χοντροκομμένα φουντούκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Υλικά

9 φύλλα λαζάνια

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. γλ. αλάτι

2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κύβους

1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1 κ. γλ. βασιλικό

1 κ. γλ. ρίγανη

1/2 κ. γλ. πιπέρι

2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα

2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κύβους

1 1/4 φλ. τσαγιού σπανάκι

1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου με το γάλα και προσθέστε το στην κατσαρόλα, αφήνοντας να βράσει για 1 λεπτό.

Ρίξτε την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, προσθέστε το βασιλικό, τη ρίγανη και το πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.

Απλώστε το 1/3 της σάλτσας στο κάτω μέρος ενός ταψιού και στρώστε από πάνω το 1/3 των ζυμαρικών.

Προσθέστε το 1/3 του τυριού ρικότα και του κοτόπουλου.

Καλύψτε με το υπόλοιπο 1/3 των ζυμαρικών και προσθέστε ακόμη 1/3 από το μείγμα της σάλτσας, το σπανάκι και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Τοποθετήστε τα τελευταία ζυμαρικά από πάνω και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Πασπαλίστε με μαϊντανό και το 1/4 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνας και ψήστε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE