Υλικά για 3 άτομα

3 χοιρινές μπριζόλες

2 κουταλιές της σούπας μέλι

μισό λεμόνι

σκόρδο σε σκόνη

4 κουταλιές σούπας λάδι

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

 

Εκτέλεση

 

Βάζετε αρχικά τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το λεμόνι.

Χτυπήστε καλά τα υλικά και προσθέστε το σκόρδο και τα αρωματικά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και περιχύστε τις μπριζόλες.

Προσθέστε 2 ποτήρια νερό και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα

Μια απλή αλλά λαχταριστή συνταγή έρχεται να αλλάξει το κυριακάτικο πρωινό.

Τις αυγόφετες εξάλλου τις τιμούν πολλές χώρες και όλες έχουν τα δικά τους μυστικά για τη λιχουδιά.

Όλες πάντως ξεκινούν με φέτες ψωμιού βουτηγμένες σε μείγμα αυγού και γάλατος και καταλήγουν με ψωμάκια σε χρυσό χρώμα.

Το μυστικό εδώ έχει να κάνει με τα βασικά, πάνω στα οποία θα χτίσεις τη δική σου αγαπημένη εκδοχή.

Για δύο άτομα λοιπόν, όλα ξεκινούν με 4 φέτες του τοστ (ή μπριός), 2 αυγά, 1/2 κούπα γάλα, μια πρέζα αλάτι, λίγο χυμό λεμόνι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1/2 κουταλάκι κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Πώς τις φτιάχνουμε; Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν τελειώσουμε με τα γάλα, ρίχνουμε και τα άλλα υλικά στο μείγμα ανακατεύοντας.

Κατόπιν βουτάμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές στο μείγμα. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.

Κάπου 3-4 λεπτά χρειάζεται από κάθε πλευρά η αυγόφετα για να αποκτήσει αυτή τη χρυσή απόχρωση.

Ολοκληρώνουμε με ό,τι αγαπάμε, από μέλι θυμαρίσιο, ζάχαρη και σιρόπι σφενδάμου μέχρι φρέσκα φρούτα, καρύδια, δυόσμο κ.λπ.

Συστατικά

    12 αβγά
    2 μέτρια κολοκυθάκια
    4 κουταλιές ελαιόλαδο
    3-4 ντομάτες
    ½ φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο (και επιπλέον 10-12 φύλλα για το γαρνίρισμα)
    αλάτι, πιπέρι


Βήματα

    Βήμα 1

    Ξεπλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα ξεφλουδίζετε σταυρωτά και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ακολούθως, ξεπλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε επίσης σε ροδέλες.
    Βήμα 2

    Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα κολοκυθάκια και αφήνετε να τσιγαριστούν. Παράλληλα ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε με το σύρμα. Τα βάζετε πάνω από τα κολοκυθάκια. Όταν μισοψηθούν βάζετε τις ντομάτες και το ψιλοκομμένο βασιλικό.
    Βήμα 3

    Αναποδογυρίζετε προσεκτικά την ομελέτα και την ψήνετε καλά και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Υλικά

1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα

2 στραγγιστά γιαούρτια

2 αυγά

ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβετε τη φέτα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τυρί.

Προσθέτετε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρέξ το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η τυρόπιτά σας.

Προετοιμασία: 0:30' Μαγείρεμα: 0:40'ΜέτριαΜερίδες: 6

Ζουμερά κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, με μαστιχωτά τυριά και σάλτσα ντομάτας. Μάθε όλα τα μυστικά για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια, χωρίς μπεσαμέλ. Απίστευτη συνταγή

Υλικά Συνταγής

24 κανελόνια

2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλ. κασέρι τριμμένο

Για τη σάλτσα κιμά

800 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. τριμμένη ντομάτα

1/2 ξύλο κανέλας

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γλ. ζάχαρη

¼ φλ. κονιάκ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά χτυπημένα

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

1/2 φλ. νερό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα κιμά για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια. Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας. Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′

Λίγα ακόμα μυστικά για ζουμερά κανελόνια στο φούρνο

– Σας προτείνω να ψήσετε στις αντιστάσεις που γίνεται πιο ήπιο ψήσιμο, ώστε να προλάβει το ζυμαρικό να βράσει στα υγρά του ταψιού και να μαλακώσει.

– Η μπόλικη σάλτσα καθώς και η κρέμα γάλακτος, θα δώσουν την απαραίτητη υγρασία στο ξερό ζυμαρικό και το ιδανικό περιβάλλον για να μαλακώσουν σωστά.

– Απαραίτητα σκεπάστε το ταψί με αντικολλητικό λαδόκολλα που εφάπτεται στην επιφάνεια του φαγητού. Έτσι δημιουργούμε ένα προστατευμένο θερμό περιβάλλον, για να ψηθεί το ζυμαρικό και να ρουφήξει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται.

– Σε περίπτωση που ψήσετε σε αέρα, θέλω να ελέγχετε τακτικά τα υγρά του ταψιού. Μιας κι ο αέρας κάνει επιθετικό ψήσιμο και εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά, δεν θα προλάβει να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό.

– Αντί για σπιτική σάλτσα ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη ντομάτα και να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

– Τέλος, η παρμεζάνα και το αυγό στον κιμά θα δώσει σώμα στη γέμιση και έξτρα νοστιμιά. Μην τα παραλείψετε, η συνταγή είναι πλούσια και φανταστική.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE