Η καλύτερη συνταγή και όλα τα μυστικά για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με γαρίδες.

Υλικά:

    500-700γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
    Μισό κιλό λιγκουίνι
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4 σκελίδες σκόρδο, πολτό
    1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινη πιπεριά (μπούκοβο)
    1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι, για γεύση
    1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    4 φλιτζάνια σπανάκι
    1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα,
    μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1 κουταλιά της σούπας
    χυμό λεμονιού.

Προετοιμασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε ζυμαρικά.
Στραγγίστε και βάλτε τα ζυμαρικά στην άκρη. Στο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και άρωμα. Πετάξτε μέσα τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ, αλλά να μην είναι πλήρως μαγειρεμένα.

Προσθέστε ρίγανη και σπανάκι, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, παρμεζάνα και μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά και το βούτυρο να λιωθεί. Όταν οι γαρίδες μαγειρεύονται, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε για άλλη μια φορά και μετά σερβίρουμε ζεστό.

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 ντομάτες τριμμένες

3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο

2 κ.σ. κόκκινο ξίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

8 πατάτες

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ρίγανη

2 λεμόνια (χυμός)

½ φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.

Τις ανακατεύετε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

Τις αδειάζετε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

Περιχύνετε με το νερό και ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα μπιφτέκια

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειάζεστε όλα τα υγρά τους.

Στραγγίζετε το ψωμί και το ψιχουλιάζετε στον κιμά.

Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνετε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.

Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζετε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτετε λίγο ψωμί, φρυγανιά.

Πλάθετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζετε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Χοιρινό με πορτοκάλι που θα λατρέψετε!

#tsoulotip: Βάζουμε το μέλι στο τέλος, ώστε να μην καεί.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο

100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες

2 πορτοκάλια, κομμένα στη μέση

400 ml ζωμό λαχανικών

200 ml χυμό πορτοκαλιού

60 ml λευκό κρασί

50 γρ. μέλι

40 γρ. μουστάρδα, απαλή

1 κλ. θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.  Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας σε δόσεις και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

2Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, το τοποθετούμε σε ένα μπολ ή ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
3Κατόπιν, στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αν χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
4Έπειτα, μεταφέρουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
5Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
6Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί, αδειάζουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό πορτοκαλιού, τα πορτοκάλια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
7Τέλος, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται σε ένα υλικό έκπληξη

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τσαγιού παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι


Εκτέλεση

Τοποθετήστε το αλεύρι και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακτέψτε.

Μεταφέρετε την ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια, που προηγουμένως έχετε ραντίσει με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει, και ζυμώστε καλά για περίπου 8-10 λεπτά.

Τοποθετήστε σε ένα ταψί, απλώνοντας την ζύμη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και αλείψτε την με λίγο λάδι.

Συμπληρώστε με τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε στους 250 βαθμούς.

https://www.newsbeast.gr

Υλικά για 4 άτομα

    4 κουταλιές ρύζι γλασέ
    4 κούπες γάλα
    1 κούπα νερό
    1/2 κούπα ζάχαρη
    7 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
    20 με 25 κεράσια

Εκτέλεση

    Αρχικά, βράζετε το νερό με το ρύζι για περίπου 10 λεπτά, ρίχνετε τις 3 1/2 κούπες γάλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
    Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
    Σε μια κούπα διαλύετε το άνθος αραβοσίτου στη μισή κούπα γάλα.
    Το ρίχνετε κι αυτό στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
    Αποσύρετε από τη φωτιά και τελευταία ρίχνετε τα κεράσια.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE