Υλικά για 2-4 άτομα

        Για τη ζύμη
        1 σφηνάκι κονιάκ
        2 βανίλιες
        2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
        4 φλιτζάνια αλεύρι
        3 φλιτζάνια γάλα

Για τη γέμιση

    200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή μερέντα ή Θρυμματισμένα μπισκότα
    150 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

    Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα απαλό μείγμα.
    Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ., το αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο.
    Ψήνετε να ροδίσει και τη γυρνάτε με σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.

Για τη γέμιση


    Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την κρατάτε μέχρι να φτιάξετε τις κρέπες.
    Μόλις είναι έτοιμες όλες, τις αλείφετε με μια ελαφριά στρώση από τυρί κρέμα και από πάνω με αρκετή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
    Τρίβετε τέλος δυο μπισκότα, τυλίγετε την κρέπα και σερβίρετε.

Υλικά για 4 άτομα

    1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
    1/2 κιλό (1 πακέτο) ταλιατέλες
    1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 κύβο ζωμός βοδινού
    1 φλ. τσαγιού νερό
    1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
    2 κ.σ. ντοματοπελτέ
    1 κ.γ. ζάχαρη
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    2 φλ. τσαγιού τριμμένα τυριά (1 φλ. παρμεζάνα + 1 φλ. τσένταρ ανάμεικτα)

Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά, το καρότο και το κρεμμύδι.
    Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις ταλιατέλες και το τυρί) και 3/4 φλ. νερό.
    Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου.
    Εν τω μεταξύ, βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2-3 λεπτά λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία, ώστε να είναι σχετικά al dente.
    Τις σουρώνετε, κρατάτε 1/3 φλ. από το νερό που τις βράσατε, τις λαδώνετε ή βουτυρώνετε ελαφρώς και τις ρίχνετε σε μεγάλο πυρέξ.
    Αφαιρείτε τον κιμά από τη φωτιά και τον αδειάζετε στο πυρέξ με τις ταλιατέλες. Αν ο κιμάς έχει μείνει χωρίς υγρά ρίχνετε και το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε ελαφρώς να αναμιχθεί ισομερώς.
    Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του φαγητού με το τριμμένο τυρί. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
    Ξεσκεπάζετε και αφήνετε ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ροδίσει ελαφρώς.

Υλικά για 2-4 άτομα

    1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε ψιλά καρέ
    450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
    4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    3 - 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
    1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    1 βαζάκι (180 γραμμάρια) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
    1/2 βάζο (225 γραμμάρια) κόκκινες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
    1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
    1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και το σκόρδο σε ένα τηγάνι.
    Ραντίζετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το αλάτι.
    Ανακατεύετε καλά τα λαχανικά.
    Βάζετε τα λαχανικά στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 8 έως 10 λεπτά, έως ότου η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά.
    Αφαιρείτε το ταψί απ' το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.
    Προσθέτετε τις καρδιές αγκινάρας, τις ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές Καλαμών και ανακατεύετε καλά.
    Αφήνετε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Υλικά

    3 στήθη κοτόπουλου
    Αλάτι και πιπέρι
    1/2 φλ. τσαγιού μέλι
    1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
    1 κ. γλ. ξερό βασιλικό
    1 κ. γλ. πάπρικα
    1/2 κ. γλ. μαϊντανό

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
    Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση, αλατοπιπερώστε και τοποθετείστε σε ένα ταψί.
    Σε ένα μπολ τοποθετείστε το μέλι, τη μουστάρδα, το βασιλικό, την πάπρικα και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
    Περιχύστε το κοτόπουλο με το μισό μείγμα μελιού- μουστάρδας και επαλείψτε με ένα πινέλο να πάει παντού.
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
    Γυρίστε το κοτόπουλο και επαλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού- μουστάρδας.
    Ψήστε για επιπλέον 10-15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

www.newsbeast.gr

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.κοντά ζυμαρικά αχιβάδα ή τριβελάκι

500 γρ.γλυκοκολοκύθα βρασμένη

200 γρ.τυρί κρέμα

150 γρ.γραβιέρα

200 γρ.σπανάκι

1 πράσο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

30 ml ελαιόλαδο

1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε την αχιβάδα, μόλις βράσει στραγγίζουμε και κρατάμε 1 μεγάλο φλυτζάνι από το νερό.

• Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

• Πολτοποιούμε την κολοκύθα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.

• Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.

• Προσθέτουμε το σκόρδο και το πράσο, μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την κολοκύθα, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και πιπέρι.

• Μαγειρεύουμε για2-3 λεπτά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ζεστό νερό, που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, όσο χρειαστεί για να αραιώσουμε τη σάλτσα.

• Προσθέτουμε το σπανάκι, χοντροκομμένο, τη γραβιέρα τριμμένη και δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αλάτι, κατά βούληση.

• Όταν η σάλτσα δέσει περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Tips: 1.Το σπανάκι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με σέσκουλα.

         2. Αν δεν θέλουμε να βράσουμε την γλυκοκολοκύθα την ψήνουμε στο φούρνο.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE