Υλικά για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

650 γραμμάρια κιμά

3 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά χτυπημένα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια μανιτάρια

Αλάτι

Βούτυρο

Αλεύρι

Πιπέρι

Γάλα

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάτε τα αυγά με ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και με το λάδι.

Ρίχνετε το μείγμα στο αλεύρι και χτυπάτε το χυλό ώσπου να γίνει λείος.

Αλείφετε ένα τηγάνι μικρού μεγέθους με βούτυρο και ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ από το χυλό.

Γέρνετε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο.

Ψήνετε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τη βγάζετε από το τηγάνι. Κατά τον ίδιο τρόπο ψήνετε και τις υπόλοιπες κρέπες.

Για τα κανελόνια

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού τα ψιλοκόψετε) μέχρι να μαραθούν.

Πλάθετε τον κιμά, σχηματίζετε μια πίτα και τον βάζετε στο τηγάνι, τραβώντας στην άκρη τα υπόλοιπα υλικά.

Τον τσιγαρίζετε για 5 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού από τη σάλτσα τυριού.

Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Βάζετε επάνω σε κάθε κρέπα δύο κουταλιές από το μείγμα και τις τυλίγετε σε ρολά.

Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα τυριού, πασπαλίζετε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.

Υλικά για 2 άτομα

4 πανσέτες

μισή πορτοκαλί πιπεριά

1 μεγάλη κουταλιά μέλι

1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα

φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μια σάλτσα από το μέλι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και μαρινάρουμε το κρέας μας.

Βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο σκεύος την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και την αλατίζουμε. Τοποθετούμε από πάνω το κρέας με την σάλτσα του, το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει όσο γίνεται τα ζουμιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά.

Μια πολύ νόστιμη ψαρόσουπα με λαυράκι, πολύ θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή της!
Υλικά

    1,5-2 κιλά λαυράκι καθαρισμένο
    1 κρεμμύδι
    4 μέτριες πατάτες
    2 καρότα
    3 κλωναράκια σέλινο
    1 κουτ.σούπας μαϊντανό
    1 αυγό
    Χυμός από 2 λεμόνια
    1/3 κούπας ελαιόλαδο
    Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει
Βήμα 2

Προσθέτουμε το λαυράκι από πάνω, ελαιόλαδο, μαϊντανό και τον μισό χυμό λεμονιού
Βήμα 3

Βράζουμε για 25 λεπτά και αφαιρούμε προσεχτικά το ψάρι
Βήμα 4

Τα μισά λαχανικά τα βάζουμε σε πιατέλα μαζί με το ψάρι και τα άλλα τα πολτοποιούμε στο μίξερ και τα βάζουμε πάλι στο νερό
Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά
Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας
Βήμα 7

Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακινούμε καλά
Βήμα 8

Σερβίρουμε με τα λαχανικά και το ψάρι
Βήμα 9

Η ψαρόσουπα με λαυράκι είναι έτοιμη!
  Συμβουλές

    Αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις ένα φύλλο δάφνης
http://www.miam.gr/

Υλικά για 4-6 άτομα

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

1 συσκευασία λουκάνικα

1 ασπράδι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανοίγετε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβετε σε τρίγωνα.

Σε κάθε τριγωνάκι από το φύλλο σφολιάτας τοποθετείστε από ένα λουκάνικο και τυλίξτε σε ρολάκι.

Στρώστε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλας, τοποθετείστε πάνω τα ρολάκια και αλείψτε με το ασπράδι αυγού.

Τέλος, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο της σφολιάτας.

Υλικά για 4 άτομα

    200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
    200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
    1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
    200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη - κίτρινη σε κύβους
    500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    4 αβγά χτυπημένα
    150 ml γάλα φρέσκο
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
    Στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
    Τοποθετούμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.
    Αφήνουμε στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE