Υλικά: 

3 φέτες καπνιστό σολομό

χυμό από ½ λεμόνι

λίγο άνιθο

2 ντοματίνια

3 κομμάτια ανθότυρο (πάχους 1 εκ.περίπου)

πιπέρι

1 ατομική μπαγκέτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το χυμό από το λεμόνι, τον άνιθο και το πιπέρι και βάζουμε τα κομμάτια του σολωμού να μαριναριστούν για λίγο.

Ανοίγουμε τη μπαγκέτα στη μέση βάζουμε το ανθότυρο, από πάνω το μαριναρισμένο σολωμό (στραγγισμένο) και τα ντοματίνια μας κομμένα στη μέση.

Κλείνουμε τη μπαγκέτα μας και απολαμβάνουμε το πανεύκολο σαντουιτς μας

Υλικά:

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες σε κομμάτια

7-8 φύλλα μαρούλι

2 αγγουράκια σε ροδέλες

1 πιπεριά σε φετάκια

1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε λεπτά φετάκια

1 καρότο σε λεπτές φλούδες

1 κονσερβάκι τόνο στραγγισμένο

Αλάτι και ρίγανη

Λάδι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε. Καλή απόλαυση

Υλικά Συνταγής:

Για τα κεφτεδάκια

2 κ.σ ελαιόλαδο

700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά

2 αυγά

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλερι

1 μικρό κρεμμύδι

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ ρίγανη

3 κ.σ. γιαούρτι

4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα

1 φλ. φρυγανιά

αλάτι

πιπέρι

λίγο ξύδι για το πλάσιμο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

πατάτες για το σερβίρισμα

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

500 γραμ. τριμμένες ντομάτες

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο

λίγη ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

 στραγγιστό γιαούρτι για το σεβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια

Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε.

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.

Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και παγώνουμε λίγο στο ψυγείο.

Υλικά

225 γρ. φουντούκια

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη

2 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη

1 κ. γλ. αλάτι

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη σοκολάτα ή τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.

Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Τρίψτε καλά τα φουντούκια με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να ξεφλουδιστούν.

Τοποθετήστε τα σε έναν επεξερταστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μια μάζα.

Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Συμπληρώστε με το λάδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.

Ρίξτε και το αλάτι και χτυπήστε για ακόμη 5 λεπτά.

Τέλος, προσθέστε την σοκολάτα (κατά προτίμηση λιωμένη) και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λαχταριστή σπιτική μερέντα, με την υφή που θέλετε.

Υλικά:

250 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. μερέντα

1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης

Διαδικασία:

Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί).

Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE