Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρέσκιας σφολιάτας

2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη

Για τη γέμιση

1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά

1 φιλέτο κοτόπουλο

1 ποτηράκι κρασί, λευκό

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα φύλλα της φρέσκιας σφολιάτας πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με κουπάτ ή ποτήρι, πιέζοντάς το πάνω στη ζύμη.

Στη συνέχεια, με ένα μικρότερο κουπάτ κόβουμε εσωτερικό από τα μισά κομμάτια, ούτως ώστε να δημιουργηθούν δακτύλιοι.

Βάζουμε τους δακτυλίους πάνω στα ολόκληρα κομμάτια προσέχοντας οι άκρες τους να ενώνονται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα βολοβάν και τα μικρότερα κομμάτια που κόψαμε από το κέντρο σε ένα ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε με μαργαρίνη.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, ώστε να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Όταν ψηθούν, βγάζουμε τα βολοβάν και τα κομματάκια της σφολιάτας από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε το φιλέτο του κοτόπουλου, το κόβουμε σε κομματάκια και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τη μαργαρίνη, έως ότου ροδίσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με τα κομματάκια του κοτόπουλου για περίπου 5-7 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσουν και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα βολοβάν με τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα μικρότερα κομματάκια και σερβίρουμε.

Υλικά
Για την στρώση καρύδας

4 φλ. τσαγιού καρύδα σε κομάτια
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας
1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα αλάτι

Για την στρώση σοκολάτας

1 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε έναν πολυκόφτη (multi) την τεμαχισμένη καρύδα, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Με μία σπάτουλα απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προετοιμάστε το στρώμα σοκολάτας ανακατεύοντας τα δάκρυα σοκολάτας με την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα.
Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από εκείνο της καρύδας, απλώστε ομοιόμορφα και πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα.
Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.

Συστατικά

    3 αβγά, μεσαία
    150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    175 γρ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
    230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 πρέζα αλάτι



Μέθοδος Εκτέλεσης

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
    Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ 10x30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
    Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
    Απλώνουμε το γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, προσθέτουμε το μέλι, τα καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com/


Υλικά για 4 άτομα

4 τσιπούρες

8 πατάτες μέτριου μεγέθους

1 λεμόνι

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

άνηθος

μαϊντανός

ρίγανη

πιπέρι μαύρο και κόκκινο

αλάτι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Έπειτα σε μια κατσαρόλα τις βράζετε για 10 λεπτά.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία του βρασίματος τις στραγγίζετε για να φύγει το νερό.

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο σε ποσότητες της αρεσκείας σας.

Έπειτα βουτάτε τους κύβους πατάτας στο παραπάνω μείγμα.

Σε ένα ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα και βάζετε τις πατάτες.

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες στο grill (χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό) για 10 με 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος απαιτείται να γυρίζετε τις πατάτες συχνά.

Για τις τσιπούρες

Εάν δεν σας τις έχουν καθαρίσει, τότε αφαιρείτε τα λέπια και τα εντόσθια της κάθε τσιπούρας και τις καθαρίζετε καλά.

Στη συνέχεια αλείφετε με λάδι το κάθε ψάρι, τα αλατίζετε και προσθέτετε ρίγανη. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τα ψάρια και προσθέτετε μισό ποτήρι νερό.

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψάρια στο grill περίπου για 20 λεπτά.

Κατά το ψήσιμο θα χρειαστεί να γυρίσετε πλευρά στα ψάρια μία ή δύο φορές.

Σερβίρετε προαιρετικά ρίχνοντας σε κάθε ψάρι λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Υλικά για 2 άτομα

2 φιλέτα ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα

1 κ.σ. πάστα κάρυ (trandori)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

150 γραμμάρια γιαούρτι

1 μεγάλο αγγούρι

1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας

χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ

1-2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.

Ανακατεύετε την πάστα κάρυ με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι.

Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.

Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3- 5 λεπτά την κάθε πλευρά.

Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και σερβίρετε μαζί με την αγγουροσαλάτα.

Ραντίζετε με χυμό λάιμ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE