Υλικά για 4 άτομα

 

170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας

 

Εκτέλεση
Αρχικά, σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ τοποθετείτε παγάκια και μόλις λιώσει η σοκολάτα τη βάζετε πάνω στο μπολ με τα παγάκια.
Αφήνετε το μπολ της σοκολάτας για λίγα λεπτά πάνω στο μπολ με τα παγάκια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια ρίχνετε τη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα καρύδας και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 3 - 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Στη συνέχεια ρίχνετε τη μους στα ποτήρια και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Σερβίρετε αν θέλετε με τριμμένη καρύδα.

Υλικά:

1 κιλό κατσικάκι, χεράκι, σε μερίδες των 100-150 γρ.

3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

100 ml λευκό κρασί, ξηρό

200 γρ. ξινόχοντρος (τραχανάς από χόντρο και ξινισμένο γάλα) ή άλλος σταρένιος ξινός τραχανάς

1/2 μάτσο μάραθος, φρέσκος, ψιλοκομμένος

300 γρ. αμπελοβλάσταρα (οι κορυφές από τα φρέσκα κλαράκια του αμπελιού, εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φρέσκα αμπελόφυλλα, όσο το δυνατόν πιο μικρά και μαλακά)

330 ml νερό

χυμός από 1 λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κατσικάκι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα αμπελοβλάσταρα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε αμέσως σε σουρωτήρι ή σε μπολ με παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους και την τραγανή τους αίσθηση. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τον ξινόχοντρο, τον μάραθο και τα αμπελοβλάσταρα. Συμπληρώνουμε με τα 330 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε ανά διαστήματα, μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Πριν κατεβάσουμε το φαγητό τελειώνουμε με το λεμόνι και σείουμε την κατσαρόλα, να αναμειχθούν απαλά τα υλικά.

Υλικά

8 φέτες μπέικον

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. τσαγιού πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

2 κ. σ. τσίλι σε σκόνη

1 κ. σ. κύμινο

1 κ. γλ. ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

2 κ. σ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. πολτό ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι

1 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή ζωμό βοδινού)

450 γρ. ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους

250 γρ. φασόλια μαγειρεμένα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.

Προσθέστε το μπέικον, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα.

Ρίξτε στην κατσαρόλα το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Προσθέστε το κρασί (ή τον ζωμό βοδινού), τις ντομάτες και τα φασόλια και αφήστε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώστε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά.

Απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.

 

Υλικά

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 μεγάλα αβγά

3/4 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ. σ. χυμό λεμόνι

1 1/2 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.

Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά και ρίξτε σε αυτά το γάλα, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά το μείγμα.

Λαδώστε ελαφρώς τα φορμάκια για μάφιν και ψήστε για 10- 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι οι κις σας να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Βγάλτε από τον φορύνο και αφήστε να κρυώσουν.

Αφαιρέστε τις κις από τις φόρμες προσεκτικά με μία σπάτουλα.

Υλικά

1 1/4 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα για ψητό

2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. τσαγιού μέλι

3 κ. σ. σόγια σος

2 κ. σ. ξηρό βασιλικό

2 κ. σ. λιωμένο σκόρδο

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1/2 κ. γλ. αλάτι

2 κ. σ. κορν φλάουρ

1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το χοιρινό μέσα σε ένα πιρέξ.

Σε ένα μπολ ρίξτε την παρμεζάνα, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Περιχύστε το χοιρινό με το μείγμα της παρμεζάνας.

Σιγομαγειρέψτε στο φούρνο το χοιρινό μέχρι να ψηθεί καλά, για 6- 7 ώρες.

Αφαιρέστε το ψητό από το φούρνο και τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Τοποθετήστε τα υγρά του κρέατος σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.

Σε ένα μπολ ρίξτε το κρύο νερό και το κορν φλάουρ και χτυπήστε καλά.

Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα που βράζει το ζουμί από το κρέας μέχρι να διαλυθεί.

Αφήστε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE