Υλικά Συνταγής

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου (ψητό ή βραστό)

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (200 γραμ.)

2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα)

1 καρότο τριμμένο

1 κ.σ κολοκυθόσπορο

1/2 ρόδι

1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

λίγες φύτρες

1 κ.σ άνηθο

1 κ.σ μαϊντανό

λίγες σταγόνες λεμόνι

λίγες σταγόνες ξύδι

αλάτι

πιπέρι κατά βούληση

Για το σερβίρισμα

φύλλα λάχανου και φέτες μήλου

Εκτέλεση

Για τη δροσερή και light κοτοσαλάτα με γιαούρτι (διαίτης), ψιλοκόβουμε πρώτα το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. 

Τέλος, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα βότανα. Ανακατεύουμε καλά. 

Για το σερβίρισμα 

Σερβίρουμε πάνω σε φέτες μήλου, ή σε κομμάτια σέλερι. Επίσης, μπορούμε να τυλίξουμε την κοτοσαλάτα σε φύλλα λάχανου.

Υλικά Συνταγής

    500 γρ. φασόλια γίγαντες
    500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    3 καρότα
    1 πιπεριά Φλωρίνης
    2 κ.σ. σέλινο
    2 κ.σ. άνηθο
    1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
    2 ποτήρια νερό
    6 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι και κόκκινο πιπέρι
    

Εκτέλεση Συνταγής

Όπως πάντα, τα φασόλια θέλουν να τα μουσκέψουμε καλά. Οπότε, από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες στο νερό.

Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα και προς το τέλος ρίχνουμε και τα καρότα.

Αφού έχουν μαλακώσει τα φασόλια και καρότα, τα σουρώνουμε.

Κόβουμε και τα καρότα και τα τοποθετούμε σε γάστρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τη πιπεριά και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε λίγο νερό κι αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη γάστρα.

Παράλληλα, κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα, τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και ανακατεύουμε με τους γίγαντες να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και να πάνε παντού.

Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητάκι μας στους 180 βαθμούς για δύο ώρες περίπου. Που και που ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Στις δύο ώρες, τα φασόλια έχουν μαλακώσει, τα αρώματα από τα λαχανικά και το λουκάνικο έχουν «παντρευτεί» και η γεύση είναι τέλεια!

Καλή όρεξη!

/www.supersyntages.gr

Συστατικά

    Ι πακέτο (250 γρ.) μπισκότα,
    ½ φλ. βούτυρο ανάλατο,
    1 μικρό βαζάκι πραλίνα φουντουκιού (Nutella),
    500 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese),
    ½ φλ. (80 γρ.) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη,
    φράουλες για γαρνίρισμα.


Βήματα

    Βήμα 1

    Θρυμματίζω τα μπισκότα και τα βάζω σε ένα μπολ.
    Βήμα 2

    Προσθέτω το ανάλατο βούτυρο -αφού πρώτα τον έχω λιώσει με μπεν μαρί- και μια κουταλιά της σούπας νουτέλα και τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα στερεό μίγμα.
    Βήμα 3

    Στη συνέχεια, τοποθετώ το μίγμα με τα μπισκότα, το βούτυρο και τη νουτέλα σε μια φόρμα και το απλώνω για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
    Βήμα 4

    Μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα, βάζω τη φόρμα με τη βάση στο ψυγείο για να πήξει.
    Βήμα 5

    Με ένα μίξερ χτυπώ το τυρί κρέμα με τη νουτέλα (όλο το περιεχόμενο του δοχείου που έχει απομείνει) και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
    Βήμα 6

    Ρίχνω το μίγμα στην μπισκοτένια -βάση μας, που έχει παγώσει λίγο. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    Βήμα 7

    Όταν είμαι έτοιμη για σερβίρισμα το γαρνίρω με τις φράουλες.

Υλικά για 4 άτομα

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου

4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

1 κουταλιά του γλυκού ξίδι

1 κουταλιά του γλυκού λάδι

λίγος μαϊντανός

1 κουταλάκι κάπαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

κύμινο

αλάτι

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια

Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε μπουκιές.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.

Βυθίζετε τις μπουκιές στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για να πάει παντού η σάλτσα.

Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.

Περνάτε σε καλαμάκια τις μπουκιές κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα, την οποία βάζετε πάνω από το ταψί.

Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.

Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.

Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.

Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα (αρεσκείας σας)

3 μπανάνες ή φράουλες

1 σοκολάτα λιωμένη

4 κ.σ. βιτάμ

Σαντιγί ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βιτάμ και στο μπλέντερ βάζουμε 6 μπισκότα ώστε να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα και το βιτάμ για ένα λεπτό.

Βάζουμε το μείγμα (με το βιτάμ και τα μπισκότα) και τα απλώνουμε στο σκεύος που έχουμε επιλέξει.

Κόβουμε το φρούτο και το τοποθετούμε πάνω στο μείγμα και ρίχνουμε 3 κ.σ. σαντιγί (ακολουθούμε τις οδηγίες πίσω από την συσκευασία για την σαντιγί) και σοκολάτα

Τα μπισκότα που δεν βάλαμε στο μίξερ τα τοποθετούμε πάνω από την σαντιγί. Και κάνουμε το ίδιο με πριν, βάζουμε το φρούτο που έχουμε κόψει, σαντιγί και από πάνω σοκολάτα με την ίδια σειρά κάθε φορά.

Στο τέλος το βάζουμε στη κατάψυξη για 1 ώρα.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE