Υλικά

120 ml ζεστό νερό

1 κ. σ. ελαιόλαδο

85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ. γλ. ζάχαρη

1/2 κ. γλ. ξερή μαγιά

1/2 κ. γλ. αλάτι

130 γρ. σάλτσα μαρινάρα

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

75 γρ. πεπερόνι

Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τοποθετήστε το νερό, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.

Με μία σπάτουλα ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι το μείγμα.

Απλώστε την σάλτσα μαρινάρα πάνω από την ζύμη, προσθέστε μια στρώση τριμμένη μοτσαρέλα και ολοκληρώστε με το πεπερόνι.

Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά.

Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.

Βγάλτε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά, γαρνίρετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.

Υλικά για 2 άτομα

2 φιλέτα ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα

1 κ.σ. πάστα κάρυ (trandori)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

150 γραμμάρια γιαούρτι

1 μεγάλο αγγούρι

1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας

χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ

1-2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.

Ανακατεύετε την πάστα κάρυ με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι.

Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.

Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3- 5 λεπτά την κάθε πλευρά.

Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και σερβίρετε μαζί με την αγγουροσαλάτα.

Ραντίζετε με χυμό λάιμ.

Υλικά

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη

1 κ. γλ. βανίλια

6 φλ. τσαγιού γάλα

Ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα την ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, την βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά.

Αφήστε να πάρει μια βράση το μείγμα και κατεβάστε από την φωτιά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό μακρόστενο τσέρκι το οποίο έχετε «ντύσει» με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή επιφάνεια να «τρέχει» στα πλαϊνά.

Τοποθετήστε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.

Βγάλτε από την κατάψυξη και τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού στο παγωμένο μείγμα.

Τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη για ακόμη 4 ώρες.

Αφαιρέστε το μείγμα με την βοήθεια της μεμβράνης από το τσέρκι και με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε σε κύβους το παγωμένο μείγμα, με αντιστοιχία έναν κύβο ανά ξυλάκι.

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου

1 φλ. τσαγιού μπάρμεκιου σος

6 φλ. τσαγιού τσιπς μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκίτσες και τοποθετήστε σε ένα μπολ.

Προσθέστε την μπάρμπεκου σος και ανακατέψτε.

Τοποθετήστε τα μπάρμπεκιου τσιπς σε ένα σακουλάκι τροφίμων και με την βοήθεια ενός πλάστη θρυμματίστε τα.

Καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με τα θρυμματισμένα τσιπς και τοποθετήστε στο ταψί.

Ψήστε τις μπουκιές κοτόπουλου για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 ντομάτες τριμμένες

3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο

2 κ.σ. κόκκινο ξίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

8 πατάτες

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ρίγανη

2 λεμόνια (χυμός)

½ φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.

Τις ανακατεύετε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

Τις αδειάζετε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

Περιχύνετε με το νερό και ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα μπιφτέκια

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειάζεστε όλα τα υγρά τους.

Στραγγίζετε το ψωμί και το ψιχουλιάζετε στον κιμά.

Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνετε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.

Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζετε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτετε λίγο ψωμί, φρυγανιά.

Πλάθετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζετε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE