Παραδοσιακή νηστίσιμη καρυδόπιτα

Νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα: Υλικά

2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψίχα καθαρισμένα και περασμένα από το μουλτι

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χονδρό

1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού και λίγο λιγότερο γαρίφαλο

1 φακελάκι μπεικιν

Νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα: Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και ρίχνουμε μέσα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μπλέντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδάλι και το αλεύρι.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκατοστών, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά.

Αν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε με 2 ζάχαρη και 1 νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού και βράσιμο δυο λεπτά, σιροπιάστε κρύα πίτα με χλιαρό σιρόπι!

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE