Τυρόπιτα με ... τρία τυριά !

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Φύλλο Κρούστας για πίτες

Φύλλο κρούστας (φρέσκια ζύμη ψυγείου)

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη

200γρ. φέτα

200γρ. μυζήθρα τριμμένη

200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

3 αυγά (2 για τη γέμιση, 1 για το άλειμμα της πίτας)

ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Λίγο γάλα

Πιπέρι

Σουσάμι (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Στρώνετε 5 φύλλα αλειμμένα με λάδι σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ, τρίβετε με το χέρι τη φέτα. Προσθέτετε τη μυζήθρα, την κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα 2 αυγά στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύετε και έπειτα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Απλώνετε στο ταψί τη γέμιση και καλύπτετε την τυρόπίτα με τα υπόλοιπα 5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο, αφού πρώτα τα αλείψετε με λάδι. Αλείφετε την πίτα με λάδι, την χαράσσετε και αλείφετε καλά με αυγό αφού πρώτα το χτυπήσετε ελαφρά.

Βήμα 4

Προαιρετικά, πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30’.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE