Αυγά ποσέ με αβοκάντο σε φρυγανισμένο ψωμί

Δοκιμάστε το διάσημο πρωινό των αστέρων του Χόλιγουντ!

Υλικά για μία μερίδα

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ, πολύσπορο
  • 1 αβοκάντο, ώριμο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Φρυγανίστε το ψωμί στην φρυγανιέρα ή το γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα. Αλείψτε τις με το αβοκάντο και αφήστε τις στην άκρη.

Για να καβουρδίσετε το βούτυρο:

  • Ζεστάνετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίξτε το βούτυρο.
  • Αφήστε το να λιώσει, να αφρίσει και σιγά σιγά να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.
  • Σε λίγα λεπτά θα δείτε ότι στο κάτω μέρος της κατσαρόλας σχηματίζονται μικρές καφέ κουκίδες και αναδύεται ένα υπέροχο άρωμα φουντουκιού. Αυτό μπορεί να πάρει από 3 έως 5 λεπτά.
  • Προσέξτε να μην μαυρίσουν οι κουκίδες.
  • Μόλις το υγρό πάρει καραμελένιο χρώμα, αποσύρετέ το από την φωτιά και μεταφέρετε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολάκι.

Για να κάνετε τα αυγά ποσέ:

  • Σπάστε τα αυγά σε μικρά μπολάκια ξεχωριστά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το νερό (μέχρι τη μέση), μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
  • Πριν ξεκινήσει να κοχλάζει δυνατά, χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια, ρίξτε μέσα το ξύδι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί δίνη.
  • Σταματήστε το ανακάτεμα και στο κέντρο της δίνης ρίξτε τα αυγά ένα – ένα.
  • Το ασπράδι θα μαζευτεί κοντά στον κρόκο.
  • Αφήστε τα για 3 λεπτά.
  • Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάλτε τα αυγά και ακουμπήστε τα προσεκτικά σε ένα κομμάτι χαρτί για να απορροφηθούν τα νερά.
  • Έπειτα μεταφέρετε πάνω στο αβοκάντο.

Περιχύνετε τις φέτες με το αβοκάντο και τα αυγά με λίγο καβουρδισμένο βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE