Ελαιόλαδο και σκόρδο: Η διάσημη φτωχή σάλτσα των ζυμαρικών

Προετοιμασία: Eλάχιστη. Προλαβαίνεται να κάνετε τη σάλτσα ώσπου να γίνουν τα μακαρόνια, ήτοι λιγότερο από 10 λεπτά όλα μαζί. Συνταγή εύκολη και γρήγορη.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο Spaghetti n.5
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια (όχι πολύ λεπτά και χωρίς το πράσινο φύτρο)
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη (υπολογίστε 1 κ.σ. για κάθε πιάτο)
  • 4-5 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό (περίπου μισό μικρό ματσάκι)
  • έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Κάνετε τα μακαρόνια: Tα βάζετε να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό για να είναι σχεδόν al dente, ήτοι κλέβετε από το χρόνο του πακέτου μισό με ένα λεπτό -δείτε σχετικά με το βράσιμο και το άρθρο ‘όλα για τα ζυμαρικά’.
Κάνετε τη σάλτσα: Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα αν δεν έχετε – θα πρέπει να χωράει τα βρασμένα μακαρόνια) ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι μόλις να χρυσίσει (δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα βγει πικρή).

  • Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζετε τα βρασμένα μακαρόνια (κρατώντας πάντα 1 φλυτζ. από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο στα μακαρόνια) και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε, προσθέτετε τις 4 κ.σ. τυριού και μαγειρεύετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Σερβίρισμα: Aδειάζετε τα άλιο όλιο μακαρόνια – ελαιόλαδο και σκόρδο – σε ζεστή πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Η επιπλέον παρμεζάνα (προαιρετικά) σερβίρεται χωριστά.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE