Πιτάκια με μέλι και μασκαρπόνε

Τραγανή χειροποίητη νοστιμιά για το τραπέζι

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  •     125 γραμμάρια ζάχαρη
  •     400 ml γάλα
  •     1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  •     3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •     1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     3 αβγά

Για τη γέμιση

  •     1 φλιτζάνι μέλι
  •     λίγη κανέλα
  •     1 αβγό για την επιφάνεια
  •     άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  •     1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
  •     4 κρόκους αβγών

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  •     Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  •     Ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
  •     Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβετε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.

Για τη γέμιση

  •     Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
  •     Διπλώνετε τα φύλλα και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Βάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάτε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε από πάνω.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE