Ρολό κοτόπουλο με σπανάκι

Ζουμερό πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα

  •     2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  •     112 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  •     2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
  •     2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
  •     1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  •     ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  •     ¼ του φλιτζανιού νερό
  •     1 κουταλάκι σούπας νερό
  •     1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  •     Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σπανάκι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνετε στην άκρη.
  •     Μοιράζετε το μείγμα με των μανιταριών στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχετε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγετε καθένα σε ρολό.
  •     Τα στερεώνετε στη συνέχεια καλά με οδοντογλυφίδα.
  •     Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζετε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  •     Προσθέτετε κρασί, ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  •     Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  •     Βάζετε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύετε μαζί με τα υγρά του το κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.

Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE