Σουβλάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

Ζουμερό πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου

  •     4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  •     2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  •     3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •     3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  •     3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  •     1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
  •     1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  •     λίγος μαϊντανός
  •     1 κουταλάκι κάπαρη
  •     1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  •     κύμινο
  •     αλάτι

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου

  •     Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε λωρίδες.
  •     Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή και πιπέρι.
  •     Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
  •     Βυθίζετε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
  •     Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
  •     Περνάτε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα.
  •     Τη σχάρα αυτή τη βάζετε πάνω από το ταψί.
  •     Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.

Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.

Για τη σως γιαουρτιού

  • Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE