Κολιοί στο φούρνο με πατάτες

Ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κολιοί καθαρισμένοι
  • 3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
  • Τοποθετείτε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
  • Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια να καλυφθούν μέσα και έξω.
  • Προσθέτετε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.

Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και τις βάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE