Αρνί στη λαδόκολλα με πατάτες και γραβιέρα

Μια συνταγή για πεντανόστιμο, ζουμερό αρνάκι γάλακτος

Υλικά

  • 3 κιλά αρνάκι γάλακτος (κατά προτίμηση μπούτι και χεράκια)
  • 1 κιλό μικρές, στρογγυλές πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
  • ½ κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτο
  • 300 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, σε κυβάκια 2 x 2 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί βάζουμε το αρνάκι και τις πατάτες.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  • Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες τη μία επάνω στην άλλη χιαστί. Μεταφέρουμε από το ταψί τα υλικά πάνω στις λαδόκολλες αραδιάζοντας από κάτω τις πατάτες και από πάνω το αρνάκι.
  • Περιχύνουμε με τους χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί και κλείνουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε τις λαδόκολλες σαν να φτιάχνουμε ένα πακέτο.
  • Τυλίγουμε το «πακέτο» με άλλες 4 λαδόκολλες, προσέχοντας να μην τρέξουν χυμοί. Δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο ψησίματος.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες.

Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει προτού το σερβίρουμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE