Σπαγκέτι ολικής με τραγανά λαχανικά και σουσάμι

Υλικά (για 4 άτομα)

    500 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης
    200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
    200 γρ. κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα
    2 καρότα, χοντροτριμμένα
    1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
    1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
    2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    100 γρ. ταχίνι (προαιρετικά)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα και το πράσο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Σκορπίζουμε το σουσάμι και μοιράζουμε στα πιάτα. Αν θέλουμε, βάζουμε 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE