Πουρές από φασόλια

Προετοιμασία: 3 ώρες
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 λεμόνι μικρό σε χυμό
  • 1 κ.τ.γ. θυμάρι ή δενδρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Χρόνος Μαγειρέματος:  1 ώρα

  • - Πλένετε και βάζετε τα φασόλια σε βραστό νερό για 3 ώρες να φουσκώσουν.
  • - Τα βράζετε σε ζεστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • - Τα σουρώνετε, τα βάζετε στο μπλέντερ λίγα λίγα και τα πολτοποιείτε.
  • - Ρίχνετε τον πολτό σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το πιπέρι και ανακατεύετε.
  • - Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE