Λαχανόρυζο με πελτέ

Υλικά

    1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
    1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
    1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
    60 ml ελαιόλαδο
    1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
    1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.

http://www.gastronomos.gr

 


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE