Παπαρδέλες με μανιτάρια μελιτζάνες και μοτσαρέλα

Ένα εξαιρετικά εύκολο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών για να το απολαύσετε στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μικρούς προς μέτριους κύβους
  • 1-2 πρέζες νιφάδες τσίλι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους της, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους της, ψιλοκομμένη
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα λευκά, καφέ, πλευρώτους) κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κιλό παπαρδέλες
  • 350 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, χοντροκομμένη
  • τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τις μελιτζάνες μαζί με τις νιφάδες τσίλι και τη πάπρικα και τις σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λ περίπου ή, ανάλογα με το μέγεθος των κύβων, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά σας.

Εν τω μεταξύ, όσο τα λαχανικά σας σιγομαγειρεύονται βράζετε, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, τις παπαρδέλες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτα ή μπολ σερβιρίσματος.


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE