Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την Πατρών - Πύργου διοργανώνεται στις 16 Οκτωβρίου. "Οι Ηλείοι, οι Ζακύνθιοι, οι Κεφαλλήνιοι της Αθήνας, στο Σύνταγμα, για το δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα... ΟΧΙ άλλα θύματα, ΟΧΙ άλλους θανάτους, ΟΧΙ άλλα τροχαία ατυχήματα στο δρόμο καρμανιόλα, την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ... Διαμαρτυρία στην Αθήνα για την μη ολοκλήρωση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, την Τετάρτη, στις 16 Οκτωβρίου 2019...

Η επιτροπή αγώνα των Ηλείων για το Δρόμο Πάτρα, Πύργο, Ολυμπία, Τσακώνα, προσκαλούν τα Σωματεία τους Συλλόγους των ΗΛΕΙΩΝ, καθώς και όλους τους ΗΛΕΙΟΥΣ, τους Ζακύνθιους, τους Καφαλλήνιους που διαμένουν στην ΑΘΗΝΑ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 16 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος στο συντριβάνι στην έξοδο του Μετρό! Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γουμεριωτών Ηλείας "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ", Η ΕΝΩΣΗ ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΥΡΓΙΩΝ.

"Η συγκέντρωση θα είναι διαμαρτυρία για την κοροϊδία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ σε βάρος όλων των ΗΛΕΙΩΝ από την Κυβέρνηση από τα κόμματα εξουσίας, για τον νέο ΕΘΝΙΚΟ δρόμο Πάτρα – Πύργου – Τσακώνα (Ολύμπια οδός ) που συνεχώς δημοπρατείται χρόνια τώρα και ποτέ δεν ξεκινάει", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιτέλους σεβασμό στους 300.000 ΗΛΕΙΟΥΣ και στους πάνω από 100.000 ΗΛΕΙΟΥΣ της Αθήνας…

Έχουν αφήσει χωρίς έργα υποδομής την Ολυμπιακή γη, χωρίς ( δρόμους, αεροδρόμιο, χωρίς σιδηρόδρομικό δίχτυο, 6 ιαματικές πηγές κρατικές αναξιοποίητες, ούτε μία μαρίνα, δεκάδες μνημεία χωρίς δρόμο πρόσβασης, 120 χιλιόμετρα παραλίες αναξιοποίητες κ.λ.π. ) με συνέπεια ο Νομός να είναι τελευταίος σε ανάπτυξη!!

Η ΔΟΕ μας έκλεψαν την γιορτή ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ για τους Ολυμπιακούς αγώνες νέων, δεν γίνεται στο Ιερό της Ολυμπίας στην γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, όπως επιβάλλεται, γίνεται στο Παναθηναίκό στάδιο της Αθήνας…

Η γη με το ισχυρότερο όνομα στον κόσμο το «Ιερό της Ολυμπίας» με δρόμους καρμανιόλες, με καθημερινά θανατηφόρα ατυχήματα!

ΟΧΙ άλλα εκατοντάδες θανατηφόρα ατυχήματα, ΟΧΙ άλλους χιλιάδες τραυματισμούς κάθε χρόνο, στο δρόμο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα !

Ας κάνουμε ένα μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα…

Όσες και όσοι γνωρίζουν ονόματα θυμάτων στο δρόμο Πάτρα, Πύργο, Τσάκωνα να μας τα στείλετε για να τα διαβάσουμε…

Ας κάνουμε κάτι εμείς οι πάνω από 100.000 εκτός Ηλείας, Ηλείοι…

πηγή iliaoikonomia.gr

Το κοινωνικό πρόσωπο τους πρόσωπο και την ευαισθησία τους έδειξαν για ακόμη μια φορά οι αστυνομικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, καθώς προσέφεραν χρήματα με αποτέλεσμα για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ.  Η αυθόρμητη πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής θεατρικής παράστασης " Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", του Αλέκου Σακελλάριου, από την θεατρική ομάδα των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, "ΘΕΑΤΡοPOLICE", στο στο ROYAL THEATRE στην Πάτρα.

Η είσοδος ήταν δωρεάν, ωστόσο μετά το τέλος της παράστασης, οι 300 και πλέον Αστυνομικοί που παρέστησαν στην εκδήλωση, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και αρχών, προσέφεραν συμβολικά χρήματα.  Το ποσό που συγκεντρώθηκε , περίπου 700 ευρώ θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί με σκοπό το παιδί να μεταφερθεί στη Βοστόνη για συγκεκριμένη θεραπεία. 

 

 

Δημόσια αντιπαράθεση προκαλούν τα νερά του Πηνειού, μεταξύ του Δημάρχου Δ. Αχαΐας και του πρώην υπουργού Κ. Τζαβάρα. Ανοικτή επιστολή επέλεξε να απευθύνει προς τον «αγαπητό συμπατριώτη, κ. Τζαβάρα» ο Σπύρος Μυλωνάς, με αφορμή δήλωση του Ηλείου βουλευτή για το ζήτημα της επέκτασης της Διώρυγας του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα.

Σ' αυτήν, του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα

«1. Στις εγκεκριμένες μελέτες κατασκευής του φράγματος του Πηνειού (1970) προβλέπεται η άρδευση 400.000 στρ., με δύο Κεντρικές Αρδευτικές Διώρυγες (ΚΑΔ).

2. Το 1970 ολοκληρώθηκε το σύνολο των αρδευτικών έργων (δίκτυα, αντλιοστάσια) της Νότιας ΚΑΔ, (άρδευση Ν.Ηλείας). Τα έργα της Βόρειας ΚΑΔ, (άρδευση Ν. Αχαΐας)έφθασαν εντός των ορίων του και σταμάτησαν στο χωριό Απιδεώνας χωρίς να ολοκληρωθούν λόγω εξάντλησης τότε των πιστώσεων.

3. Το 1970 ολοκληρώθηκε επίσης και η κατασκευή του φράγματος - αρδευτικού ταμιευτήρα Πηνειού.

4. Από τότε και για 49 χρόνια αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου επέκτασης της διώρυγας στην Δυτική Αχαΐα. Λόγω της μη ολοκλήρωσής των έργων αυτών στην Δυτική Αχαΐα ανορύχθησαν 3.000 περίπου γεωτρήσεις βάθους 100-300 μ, με τεράστιο κόστος για τους αγρότες, την Εθνική Οικονομία και το περιβάλλον.

5. Πλήθος επίσημων μελετών και μετρήσεων από τα αρμόδια υπουργεία και πανεπιστήμια αλλά και τα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων, που έχουν καταρτισθεί για όλη τη χώρα, διαπιστώνουν τα εξής:

>Το ετήσιο έλλειμμα στο ισοζύγιο των υπογείων υδάτων της περιοχής της Δυτ. Αχαΐας(εισροές από βροχοπτώσεις - εκροές από αντλήσεις) είναι της τάξης των 20-30εκατ.μ3/έτος.

>Λόγω της υπεράντλησης ο υδροφόρος ορίζοντας ευρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κατά περίπου 60 μ., με συνέπεια την είσοδο του θαλασσινού νερού στο υπέδαφος και την οριστική καταστροφή των υπόγειων υδάτων.

>Τα αντλούμενα νερά περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών, νιτρωδών, θειικών, και ιόντων νατρίου που υποδηλώνουν ρύπανση.

>Το διαθέσιμο νερό του ταμιευτήρα του Πηνειού υπερκαλύπτει τις αρδευτικές ανάγκες των περιοχών που ήδη χρησιμοποιείται (Ν. Ηλείας) και παρουσιάζει περίσσεια.

6. Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ότι οι αγρότες της Δυτ. Αχαΐας είναι αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα, που είναι πρόβλημα επιβίωσης. Το νερό άρδευσης που χρησιμοποιούν είναι ανεπαρκές και ακατάλληλο και ζητούν την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης της διώρυγας που προβλέπεται από το 1970!

7. Το 2003 η Δ/νση Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ξεκίνησε τη «Μελέτη επέκτασης Κεντρικής Διώρυγας του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα», η οποία έλαβε όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, και την περιβαλλοντική, το 2011. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται η επέκταση της Βόρειας Κεντρικής Διώρυγας Πηνειού στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας Αξιότιμε κε Τζαβάρα,

μετά τα παραπάνω προκύπτει η αναγκαιότητα της άμεσης επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα διότι οι αρδευτικές ανάγκες της δεν μπορούν να καλυφθούν παρά μόνο με την ολοκλήρωση της, χωρίς να θίγονται συμφέροντα των συμπατριωτών μας αγροτών της Ηλείας. Αυτό προτάσσει το συμφέρον όλων των Αγροτών, η αναγκαιότητα της περιφερειακής ανάπτυξης, της Εθνικής οικονομίας αλλά και η υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Νομίζω ότι συμφωνείτε πως ο αγώνας για όλα αυτά δεν έχει σχέση με λαϊκισμούς, στείρες τοπικιστικές αντιλήψεις και λεονταρισμούς, φαινόμενα που οδήγησαν την Πατρίδα μας στην λαίλαπα των μνημονίων, την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο μαρασμό και έχει καταδικάσει κατ' επανάληψη ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανάπτυξη, θέσεις εργασίας για τους νέους μας και να οδηγείται με αρχές και αξίες για να μπορέσουμε όλοι μαζί να την οδηγήσουμε σε καλύτερες ημέρες! Αυτός ο αγώνας, όπως γνωρίζετε αγαπητέ κε Τζαβάρα, υπερβαίνει προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, είναι ένας Πατριωτικός αγώνας και σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε μαζί μας για να προσφέρουμε ένα χαμόγελο στην ρημαγμένη αγροτιά μας!».

 

Αυτοψία σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες, μια στην Πάτρα και μία στην Δυτική Αχαΐα πραγματοποίησαν χθες στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. μαζί με εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προκειμένου να αξιολογήσουν τις υφιστάμενες υποδομές και να διαπιστώσουν εάν ενδείκνυται για τη φιλοξενία προσφύγων. Σύμφωνα με πληροφορίες  η μια μονάδα βρίσκεται στον αστικό ιστό της Πάτρας και η δεύτερη στην περιοχή της Λακκόπετρας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Και στις δύο περιπτώσεις φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες μετά την πρόσκληση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αρχές Οκτώβρη.

Σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στην "Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής" (Αυστραλίας 100 & Κανελλοπούλου), θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Στυλιανέα και στις 16:30 το τελευταίο αντίο στο Α' Νεκροταφείο Πατρών. Ο Χρήστος Στυλιανέας "έφυγε" σε ηλικία 75 ετών τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η διαδρομή του 

Ο Χρήστος Στυλιανέας γεννήθηκε στον Πειραιά και ήταν σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός μπουζουξής και κιθαρίστας, με 40ετή και πλέον δισκογραφική θητεία, καθώς επίσης και σημαντικός αγιογράφος και ζωγράφος όπου πολλά έργα του βρίσκονται σε ιερούς ναούς, μοναστήρια και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εγκατεστημένος από το 1984 στη Πάτρα, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης, και θεωρήθηκε αυθεντία στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Στους LP δίσκους του (ατομικοί και συμμετοχές) περιλαμβάνονται οι τίτλοι: «Κραυγή στα πέρατα» (1976), «Έξω ντέρτια» (1984), «Η φωτογραφία» (1985), «Απ’ το «Χάραμα» της Πάτρας» (1986), «Ο λαϊκός τραγουδιστής» (1987), «Αγαπάω» (1989), «Θα περάσεις με κόκκινο φως» (1990), «Εδώ Σαχάρα» (1992), «Προσεχώς μπορεί» (1994).

Μετά από 25 χρόνια, πριν λίγες ημέρες, τον Οκτώβριο του 2019 κυκλοφόρησε το νέο Cd με τίτλο «Τα Τραγούδια Της Ζωής Μας» που εκδόθηκε από την Agape το 2018 σε ενορχήστρωση Νίκου Παπαδιογιώργου όπου συμμετείχαν σπουδαίοι μουσικοί.

Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα.

Εκτός από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές, έχει αρκετές συμμετοχές σε άλμπουμ, ενώ έντυσε μουσικά τη δουλειά Εδώ Σαχάρα (1992) της Σόφης Παππά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει διάφοροι καλλιτέχνες. Τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε με τον Σπύρο Σαμοΐλη, ενώ το Σάββατο 14 Ιουνίου του 1975 συμμετείχε με τον Αντώνη Καλογιάννη την Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία των Μίκη Θεοδωράκη και Σαμοΐλη στο δημοτικό στάδιο της Κέρκυρας. Επίσης, έχει τραγουδήσει πολιτικά τραγούδια του Σπύρου Σαμοΐλη και συμμετείχε στο άλμπουμ Είμαι Καλά, σε ποίηση του Μενέλαου Λουντέμη, του οποίου η κυκλοφορία συνέπεσε με τον ερχομό του Λουντέμη από τη μακρόχρονη εξορία του. Ο ίδιος ο Λουντέμης ήταν «παρών» στην παρουσίαση του άλμπουμ από την δισκογραφική εταιρεία Lyra και στον δίσκο ακούγεται να απαγγέλλει από μια ηχογράφηση που έκανε όταν βρισκόταν ακόμη στην εξορία. Το έργο αυτό επανακυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009 και εκτός από τον Χρήστο Στυλιανέα συμμετείχαν οι Ισιδώρα Σιδέρη, Ελένη Βιτάλη και Μάρω Λύτρα. Το 1985 συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμπ Απ`το χάραμα της Πάτρας, των Ζιγκ Ζαγκ.

Ο Χρήστος Στυλιανέας είχε επίσης μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως τμήματα από το Άσμα Ασμάτων και το κεφάλαιο της αγάπης από τις επιστολές του απόστολου Παύλου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE