Ινδικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Συστατικά

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

2 κουτ. της σούπας κύμινο

1 κουτ. της σούπας κανέλα

2 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν

2 κουτ. της σούπας μαύρο πιπέρι

1 κουτ. της σούπας τζίντζερ

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

3 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένα και καλά καθαρισμένα

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 συσκευασία ντοματοπελτές

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο

 

Τρόπος Μαγειρέματος

 

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και σε λειτουργία γκριλ.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα μπαχαρικά της συνταγής, το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.

Καθαρίζεις και κόβεις σε μερίδες το κοτόπουλο και το μαρινάρεις με το μείγμα του παραπάνω μπολ. Μεταφέρεις στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ραντίζεις με ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψί και ψήνεις το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ακριβώς.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια ένταση.

Προσθέτεις λίγο κύμινο και πάπρικα και γεμίζεις την κατσαρόλα με τον ντοματοπελτέ και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζεις σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας, για 20 λεπτά.

Προσθέτεις στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ανακατεύεις προσεκτικά, σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει για 20 λεπτά.

Μεταφέρεις το φαγητό σε μπολάκια, συνοδεύεις με ρύζι και κόλιανδρο και μοιράζεις σε μερίδες.

 

Πηγή: tlife.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE