Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Υλικά:

3 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές (600-700 γραμ)

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)

1 πράσο (ψιλοκομμένο)

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1/2 ματσάκι άνηθο

το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά

1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

Οι σουπιές με σπανάκι και ρύζι, γίνονται κλασικά λεμονάτες αλλά μπορούν να γίνουν και κοκκινιστές με ντομάτα.

Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές για 4-5΄ να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο. Σοτάρουμε για 2-3′ και προσθέτουμε το σπανάκι.

Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3΄. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20.

Στο τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Βράζουμε 1-2΄. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι κι αφήνουμε το σπανακόρυζο με τις σουπιές να σταθεί για 10′ να μελώσει.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE