Cheesecake με πραλίνα & φράουλες

Συστατικά

    Ι πακέτο (250 γρ.) μπισκότα,
    ½ φλ. βούτυρο ανάλατο,
    1 μικρό βαζάκι πραλίνα φουντουκιού (Nutella),
    500 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese),
    ½ φλ. (80 γρ.) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη,
    φράουλες για γαρνίρισμα.


Βήματα

    Βήμα 1

    Θρυμματίζω τα μπισκότα και τα βάζω σε ένα μπολ.
    Βήμα 2

    Προσθέτω το ανάλατο βούτυρο -αφού πρώτα τον έχω λιώσει με μπεν μαρί- και μια κουταλιά της σούπας νουτέλα και τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα στερεό μίγμα.
    Βήμα 3

    Στη συνέχεια, τοποθετώ το μίγμα με τα μπισκότα, το βούτυρο και τη νουτέλα σε μια φόρμα και το απλώνω για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
    Βήμα 4

    Μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα, βάζω τη φόρμα με τη βάση στο ψυγείο για να πήξει.
    Βήμα 5

    Με ένα μίξερ χτυπώ το τυρί κρέμα με τη νουτέλα (όλο το περιεχόμενο του δοχείου που έχει απομείνει) και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
    Βήμα 6

    Ρίχνω το μίγμα στην μπισκοτένια -βάση μας, που έχει παγώσει λίγο. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    Βήμα 7

    Όταν είμαι έτοιμη για σερβίρισμα το γαρνίρω με τις φράουλες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE