Υλικά

    700 γρ. κοτόπουλο
    1/8 φλ. τσαγιού ξύδι
    Φρέσκο χυμό από μισό λάιμ
    1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
    2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
    1 κ. γλ. ρίγανη
    10 τορτίγιες
    1 ντομάτα (ψιλοκομμένη σε κύβους)
    1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι
    1/4 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί (σε κύβους)
    1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη καυτερή σος
    Μισό κ. γλ. αλάτι
    Μισό κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

    Σοτάρετε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
    Προσθέστε το ξύδι, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατέψτε και αφήστε για περίπου επιπλέον 10 λεπτά στη φωτιά.
    Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείστε μέσα σε αυτό την τορτίγια για να ζεσταθεί. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Κάνετε το ίδιο για όλες τις τορτίγιες.
    Σερβίρετε το μείγμα με το κοτόπουλο πάνω στη ζεστή τορτίγια και γαρνίρετε με ντομάτα, μαρούλι, τυρί και την καυτερή σος.

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την τάρτα

    2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    6 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση

    4 αυγά (χωριστά κρόκους - ασπράδια)
    1 πρέζα αλάτι
    250 γραμμάρια ανθότυρο
    200 ml κρέμα γάλακτος
    300 γραμμάρια ζάχαρη
    4 λεμόνια
    1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

    Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
    Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.
    Στη συνέχεια αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., και απλώνετε μέσα την ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα και τριγύρω από το σκεύος σπρώχνετε τη ζύμη προς τα μέσα.
    Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η ζύμη) ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Για τη γέμιση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Στη λεπτή επιφάνεια του τρίφτη τρίψτε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
    Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
    Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
    Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
    Αφού έχει ψηθεί η τάρτα ρίχνετε την κρέμα λεμονιού και από πάνω την μαρέγκα και ξανά ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί η μαρέγκα. Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
    Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Στραγγίζετε τις ροδέλες. Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.





Υλικά

Για τη ζύμη: 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. μαργαρίνη

1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή

Το ξύσμα από 1 λεμόνι

1 βανίλια

Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

4 μεγάλα ξινόμηλα

1 σφηνάκι κονιάκ

50 γρ. σταφίδες

4 κ.σ. καρύδια σπασμένα

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το ξύσμα και τη βανίλια σε ένα μπολ. Δουλεύουμε με τα χέρια σου ώσπου να πάρουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.

Πιέζουμε τα υλικά να φορμάρουμε δύο μπαλάκια από τη ζύμη, φροντίζοντας το ένα να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, για να γίνει η βάση της μηλόπιτας. Τυλίγουμε κάθε μπάλα σε μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20′ λεπτά.

Στο μεταξύ, μούλιαζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ την κανέλα, τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια και τις σταφίδες (αφού τις στραγγίξουμε). Τρίβουμε το μήλο στο χοντρό του τρίφτη και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Στο σημείο αυτό προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC βαθμούς Κελσίου

Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη μέσα στην ταρτιέρα ή τη φόρμα 30 εκατοστών, όπου θέλουμε να ψήσουμε τη μηλόπιτα. Απλώνουμε τα τρίμματα καλά, χωρίς όμως να πιέσουμε ιδιαίτερα τη ζύμη. Ο σκοπός μας είναι η τριμμένη υφή της να δώσει τραγανό αποτέλεσμα στο γλυκό.

Πάνω από τη βάση στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού.

Τρίβουμε και το δεύτερο κομμάτι της ζύμης ώστε να σκεπάσουμε τα μήλα στο ταψί.

Ψήνουμε για 45′ λεπτά περίπου να πάρει ελαφρύ χρώμα, αλλά όχι να ροδίσει ιδιαίτερα. Το γλυκό δεν παίρνει έντονο χρώμα, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή ώστε να μην καεί ή στεγνώσει

 

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμάρια παπαρδέλες

200 γραμμάρια τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια

250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια

250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια

250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις παπαρδέλες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τις στραγγίζετε καλά.

Τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά με πιρούνι.

Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.

Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες

1 ποτήρι μπίρα

3 κρεμμύδια

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα

Αλάτι

Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.

Μετά βάζετε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπίρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.

Τέλος, περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρετε με ψητές πιπεριές για γαρνιτούρα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE