Υλικά (για 16 μερίδες)

    2 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    2 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν
    1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι
    1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
    1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
    Αλάτι για γεύση
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    1 φλ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο.
Κλείστε καλά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετείστε στο ψυγείο και σερβίρετε κρύο.
Η σος διατηρείται στο ψυγείο για 1- 2 εβδομάδες.

Υλικά (για 4 άτομα)

    4 φιλέτα σολομού
    1 κ. σ. ελαιόλαδο
    1 κ. γλ. αλάτι
    1 κ. γλ. πιπέρι
    1 κ. γλ. πάπρικα

Για της σος αβοκάντο

    2 αβοκάντο
    1/4 κόκκινο κρεμμύδι
    Χυμό από ένα λάιμ
    1 κ. σ. ελαιόλαδο
    1 1/2 κ. γλ. αλάτι
    Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
    Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού στο παραπάνω μείγμα και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    Ψήστε το σολομό στο γκριλ σε ψηλή φωτιά, για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
    Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείστε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το χυμό από λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
    Απλώστε τη σος αβοκάντο πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και γαρνίρετε με κόλιανδρο.

Υλικά για 4 άτομα

1 μοσχαρίσιο νουά περίπου 2 κιλά

500 γραμμάρια λευκά μανιτάρια σε φέτες

20 γραμμάρια μανιτάρια αποξηραμένα και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 κλωναράκια θυμαριού

6 κόκκους μπαχαριού

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας για να φύγουν τα αίματα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθούν.

Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το κομμάτι νουά και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάμε από την άλλη, ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού σουρώσουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Tα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες.

Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό.

Λίγο πριν το τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Στο χρονικό αυτό σημείο, αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφήνουμε όμως τη σάλτσα να βράσει κι άλλο, μέχρι να δέσει και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Όταν είναι έτοιμη και η σάλτσα, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μούλτι.

Πολτοποιούμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα στο μούλτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και το χαράζουμε σε φέτες, χωρίς να το κόψουμε τελείως.

Μοιράζουμε ανάμεσα στις φέτες τη σάλτσα μανιταριών. Αν θέλουμε περιχύνουμε το κρέας με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Βάζουμε το νουά στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.

Υλικά Συνταγής

    24 κανελόνια
    2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
    1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
    1 φλ. κασέρι τριμμένο


    Για τη σάλτσα κιμά

    800 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
    4 κ.σ ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 φλ. τριμμένη ντομάτα
    1/2 ξύλο κανέλας
    1 δαφνόφυλλο
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    ¼ φλ. κονιάκ
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    αλάτι
    1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
    2 αυγά χτυπημένα
    Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
    1/2 φλ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι


Εκτέλεση

Για τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.

 Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα κιμά για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια. Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας. Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.

www.argiro.gr

Υλικά για συνταγή γλυκού ψυγείου με μπισκότα

Δύο με τρία πακέτα κλασικά τετράγωνα μπισκότα

Λίγα μύγδαλα καβουρδισμένα και κομματιασμένα

Λίγο λικέρ ή στιγμιαίο καφέ

Λίγη ζάχαρη άχνη

Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

2 κρόκοι αυγών

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

300 ml γάλα

3 βανίλιες

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια.

Μόλις ζεσταθεί, χωρίς να κάψει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ξεχωριστά και προσθέτουμε αργά αργά στο γάλα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσοχή, το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Μολις ενσωματωθούν τα δύο μείγματα δένουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί.

Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

60 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να είναι πολύ παγωμένη, για να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, την οποία όμως πρέπει να έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Εχουμε τις δύο κρέμες μας έτοιμες

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε στον πάτο μια σειρά με μπισκότα.

Αν το επιθυμούμε αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο λικέρ ή στιγμιαίο καφέ.

Στρώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής η οποία στο μεταξύ έχει παγώσει ελαφρώς στο ψυγείο.

Επαναλαμβάνουμε όσες φορές επιθυμούμε τις στρώσεις μπισκότο-κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Μόλις τελειώσουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, μετά την τελευταία στρώση μπισκότων απλώνουμε μια παχιά στρώση της κρέμας σοκολάτας.

Στο τέλος σπάμε μερικά μπισκότα, βάζουμε μερικά μύγδαλα και αν το επιθυμούμε λίγη άχνη ζάχαρη.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, μετά από δύο ώρες περίπου το γλυκό μας είναι έτοιμο!

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE