Τα φρούτα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, καθώς έχουν φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, περιέχουν επίσης και ζάχαρη και μερικά περισσότερη από άλλα, όπως αναφέρει το vita:

 

Μάνγκο

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μάνγκο, που με 45 γραμμάρια ζάχαρης δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή φρούτου αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Θα ήταν καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση, να απολαύσετε μερικές φέτες και να αφήσετε το υπόλοιπο για αργότερα.

Σταφύλια

 

Ένα φλιτζάνι από σταφύλια έχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης ενώ το γεγονός ότι απλά «σκάνε» στο στόμα μας, μπορεί να μας κάνει να φάμε περισσότερα χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να τα κόψετε στην μέση και να τα καταψύξετε.

 

Θα σας περιμένουν ως μια δροσιστική απόλαυση που «απαιτεί» λίγο περισσότερο χρόνο για να τα καταναλώσετε.

Κεράσια

 

Είναι γλυκά και η ζάχαρη που έχουν το αποδεικνύει, καθώς ένα φλιτζάνι περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν γεμίσετε ένα μεγάλο μπολ κεράσια, μπορεί να καταναλώσετε πολλά περισσότερα χωρίς να το καταλάβετε. Μετρήστε τα εκ των προτέρων, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόση ζάχαρη θα πάρετε.

Αχλάδια

 

Ένα μεσαίο αχλάδι έχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν προσπαθείτε να μειώσετε την ζάχαρη που προσλαμβάνετε καθημερινά, τότε θα ήταν καλύτερο να φάτε το μισό ή να βάλετε μερικές φέτες με λίγο γιαούρτι για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό σνακ με χαμηλά λιπαρά.

Σύκα

 

Δύο σύκα μεσαίου μεγέθους έχουν 16 γραμμάρια. Εάν προσπαθείτε να παρακολουθείτε την πρόσληψη της ζάχαρης, ίσως να θέλετε να κόψετε ένα σύκο στην μέση και να το συνοδεύσετε με λίγο τυρί cottage.

Το να διατηρούμε τα σπίτια μας πεντακάθαρα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και ακριβώς όταν νομίζετε ότι έχετε τελειώσει, εμφανίζεται κάποιο περίεργο σημείο ή μυρωδιά. Και το μπάνιο είναι συνήθως ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να καθαρίσει, ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι το πιο εύκολο – αν χρησιμοποιείτε κάποια κόλπα. Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να γίνει ένα ευχάριστος και υπέροχος χώρος που κανείς δεν θα ξαναπαραπονεθεί για το ότι πρέπει να το καθαρίσει.

Για την ημέρα και συλλέξαμε 10 υπέροχα κόλπα για να διατηρήσετε το μπάνιο σας υπέροχο.

1. Κρατήστε τις πετσέτες σας στεγνές
 

Η αποθήκευση των πετσετών όταν είναι ακόμα βρεγμένες είναι κακή ιδέα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Αλλά κυριώς στο μπάνιο, είναι ιδιαίτερα κακό καθώς είναι ένας χώρος με πολύ υγρασία. Συνιστάται να στεγνώνετε τις πετσέτες, αμέσως μετά τη χρήση τους, στον ήλιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις κρεμάσετε ξανά στο μπάνιο όταν είναι λίγο στεγνες, αλλά είναι προτιμότερο να τις διατηρείτε κάπου με ακόμη λιγότερη υγρασία. Επιπλέον, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τις πλένετε συχνά και να τις κρεμάτε αντί να τις διπλώνετε όταν τις αποθηκεύετε.

2. Επωφεληθείτε από την όξινη δύναμη του λεμονιού.
 

Το λεμόνι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους σας όσον αφορά τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των μυρωδιών. Εκτός από το ότι αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα και εξουδετερώνει τις οσμές, είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Στην ιδανική περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείσετε το λεμόνι είναι να το τρίψετε σε όλο το μπάνιο αφού πρώτα καθαρίσετε τα έπιπλά με το συνηθισμένο σας καθαριστικό. Με αυτόν τον τρόπο, η επίδρασή του θα διαρκέσει περισσότερο στις επιφάνειες και θα ολοκληρώσει τη δουλειά.

3. Χρησιμοποιείστε  έλαια.
 Τα αρωματικά έλαια είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι όταν πρόκειται για το άρωμα του σπιτιού σας και την αποφυγή κακών μυρωδιών. Είναι σαφές ότι λειτουργούν και στο μπάνιο σας. Το κλειδί για τη χρήση αρωματικών ελαίων σε αυτό το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι να μουλιάσετε μια μπάλα βαμβακιού σε βρεφικό λάδι – ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας – και να το τοποθετήσετε στρατηγικά γύρω από το μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μέσα στο καλάθι απορριμμάτων πριν βάλετε μια σακούλα σε αυτό έτσι ώστε κάθε φορά που το ανοίγετε, ολόκληρο το δωμάτιο θα γεμίζει με ένα ωραίο άρωμα. Ένα άλλο καλό σημείο είναι στο ρολό χαρτιού τουαλέτας ή στην κούπα ή το ποτήρι στο οποίο κρατάτε την οδοντόβουρτσα σας.

4. Μίγμα από νερό και μαλακτικό.
 

Ακολουθεί ένα ακόμη καλό κόλπο για να διασφαλιστεί ότι οι πετσέτες σας μυρίζουν πάντα καλά, ειδικά αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (όπως πετσέτες προσώπου και τα λοιπά). Δεδομένου ότι αυτές οι πετσέτες εκτίθενται συνεχώς σε κακές μυρωδιές και βακτήρια από το δέρμα σας, μπορείτε να ψεκάσετε ένα μείγμα νερού και μαλακτικού ρούχων πάνω τους. Ένα μείγμα νερού, μαγειρικής σόδας και μαλακτικού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χειροποίητο αποσμητικό χώρου.

5. Βασιστείτε στη μαγειρική σόδα.
 

Ένα άλλο προϊόν οικιακού καθαρισμού στο οποίο μπορούμε πάντα να βασιστούμε είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ήδη γνωστή ότι απαλλάσσει από τις δυσάρεστες και ισχυρότερες οσμές. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που καθαρίζετε συνδυάζοντάς την με βραστό νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα που προκύπτει ρίχνοντάς στις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το να καθίσει για λίγο πριν το αφαιρέσετε. Εάν θέλετε πραγματικά να εισχωρήσει εις βάθος, μπορείτε να συνδυάσετε αυτήν τη μέθοδο με τις προτάσεις καθαρισμού από το νούμερο 2.

6.Αρωματίστε τη βούρτσα της τουαλέτας σας.
 

Παρά τον κανόνα, η βούρτσα τουαλέτας δεν είναι καταδικασμένη να έχει πάντα δυσάρεστη και άσχημη μυρωδιά. Αντίθετα, μπορεί πραγματικά να γίνει ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδώσετε στο μπάνιο σας μια ευχάριστη μυρωδιά. Στην πραγματικότητα, ένα από τα λιγότερο γνωστά και πιο αποτελεσματικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων είναι να αρωματίζουν τις βούρτσες τουαλέτας τους. Ναι, διαβάσατε σωστά, αρωματίζουν τη βούρτσα τουαλέτας. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία καθαρισμού, συνιστάται να προσθέσετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο στη βούρτσα έτσι ώστε να εξατμιστεί, λίγο-λίγο, αφήνοντας πίσω της ένα ευχάριστο άρωμα.

7. Τοποθετήστε αρωματικά σαπούνια στο μπάνιο.
 

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε τις μυρωδιές στο μπάνιο είναι η επιλογή σαπουνιού που χρησιμοποιείτε. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα αρωματικό σαπούνι ή έναν συνδυασμό διαφορετικών αρωματικών σαπουνιών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σαφές είναι ότι το άρωμα που εκπέμπουν θα επηρεάσει την γενική μυρωδιά του δωματίου. Εάν αυτό που θέλετε να επιτύχετε είναι ένας χώρος με ευχάριστο άρωμα, επιλέξτε αρωματικά σαπούνια, ειδικά αν πρόκειται να εκτεθούν, για παράδειγμα στο νεροχύτη.

8. Προσθέστε απορρυπαντικό στη δεξαμενή τουαλέτας.
 

Εκτός από όλα τα προϊόντα που διατίθενται για να κάνουν το τρεχούμενο νερό πιο φρέσκο ​​στην τουαλέτα, υπάρχει επίσης μια μικρή συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το κάνετε πιο αρωματικό. Απλώς προσθέστε λίγο απορρυπαντικό (που έχει ένα ευχάριστο άρωμα, φυσικά) στο νερό που θα απελευθερωθεί μόλις πατήσετε το καζανάκι για να ξεπλύνετε την λεκάνη. Με αυτόν τον τρόπο, θα απελευθερωθεί ένα ευχάριστο και φρέσκο άρωμα που θα παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9. Φτιάξτε σπιτικά αποσμητικά χώρου.
 

Εδώ και αρκετά χρόνια η κατασκευή σπιτικών αποσμητικών χώρου έχει γίνει ένα είδος τάσης και πολλοί είναι αυτή που αποφάσισαν να την αγκαλιάσουν, κυρίως λόγω του πόσο πρακτική και φθηνή είναι η όλη ιδέα συγκρίτικά με την αγορά έτοιμων προϊόντων. Η κατασκευή σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι πραγματικά πολύ απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, ξυλάκια, νερό, αλκοόλ και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποια έλαια σας αρέσουν περισσότερο, έχουμε δημιουργήσει μια σύντομη λίστα με τα πιο δημοφιλή έλαια που συνήθως χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν ένα άρωμα στα σπίτια.

Λεβάντα
Τεϊόδεντρο
Ευκάλυπτος
Μέντα
Γλυκό πορτοκάλι
Λεμονόχορτο
 
10. Αερισμός του χώρου σε καθημερινή βάση.
 

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το πιο απλό και υγιεινό κόλπο από όλα είναι και το πιο προφανές: επιτρέψτε στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο μπάνιο. Ο εξαερισμός του δωματίου θα επιτρέψει την εκροή οσμών. Συνιστάται να ανοίγετε τα παράθυρα κάθε μέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά, που σύμφωνα με τις ενεργειακές εταιρείες, θα πρέπει να είναι τόσο όσο για να βεβαιωθείτε ότι μπαίνει καθαρός αέρας  χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ ενέργεια για να θερμάνετε τον χώρο τους χειμερινούς μήνες. Όχι μόνο θα αναπνέετε πιο φρέσκο αέρα, αλλά και τυχόν ιοί ή βακτήρια που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί από την τελευταία φορά που αερίσατε τον χώρο θα εξαφανιστούν.

enimerotiko


Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη. Κι αποβάλλεται από το σώμα με τα ούρα. Η πουρίνη όμως υπάρχει και σε ορισμένα τρόφιμα. Άρα μια σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει.

Απώλεια βάρους: Το υπερβολικό σωματικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας και η απώλεια βάρους τον μειώνει. Η απώλεια βάρους μειώνει επίσης τη συνολική πίεση στις αρθρώσεις.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες. Αποφύγετε τροφές όπως άσπρο ψωμί, κέικ, γλυκά, ζαχαρούχα ποτά και προϊόντα με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.
Νερό: Κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο με άφθονο πόσιμο νερό. Η αύξηση στην κατανάλωση νερού έχει συνδεθεί με λιγότερες εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας. Στόχος είναι τα 8-16 ποτήρια υγρών την ημέρα με τουλάχιστον τα μισά από αυτά να είναι καθαρό νερό.
Λίπη: Μειώστε τα κορεσμένα λίπη από το κόκκινο κρέας, τα λιπαρά πουλερικά και τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.


Πρωτεΐνες: Περιορίστε τις πρωτεΐνες που παίρνετε από άπαχο κρέας, ψάρια και πουλερικά στα 113-170 γραμμάρια ημερησίως. Αυξήστε ταυτόχρονα την λήψη πρωτεΐνης από τροφές με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι ή άπαχο γάλα, τα οποία συνδέονται με μειωμένα επίπεδα ουρικού οξέος


Ουρικό οξύ: Συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να έχετε υπόψη σας


Τι να φάτε για μείωση στο ουρικό οξύ

Λαχανικά: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες ΔΕΝ αυξάνουν τον κίνδυνο ή τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ουρικής αρθρίτιδας. Επιλέξτε λαχανικά όπως σπαράγγια, σπανάκι, μπιζέλια, κουνουπίδι και μανιτάρια.
Κρέατα: Αποφύγετε κρέατα, όπως το συκώτι, τα νεφρά και τα γλυκάδια, τα οποία έχουν υψηλά επίπεδα πουρίνης και συμβάλλουν στην αύξηση ουρικού οξέος στο αίμα.
Θαλασσινά: Αποφύγετε τα παρακάτω είδη θαλασσινών, τα οποία είναι υψηλότερα σε πουρίνες από τα υπόλοιπα: γαύρο, ρέγκα, σαρδέλα, μύδια, χτένια, πέστροφα, μπακαλιάρο, σκουμπρί και τόνο.

Αλκοόλ: Ο μεταβολισμός του αλκοόλ στο σώμα σας θεωρείται ότι αυξάνει την παραγωγή ουρικού οξέος, ενώ το αλκοόλ συμβάλλει και στην αφυδάτωση. Η μπύρα, ειδικά, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας και επαναλαμβανόμενες εξάρσεις της.
Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν μπορείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα 500 mg βιταμίνης C.

Καφές: Έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας, ιδιαίτερα με τον κανονικό καφέ με καφεΐνη. Η κατανάλωση καφέ μπορεί, ωστόσο, να μην είναι κατάλληλη για άλλες ιατρικές παθήσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πόσο καφέ επιτρέπεται να πίνετε.
Κεράσια: Υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η κατανάλωση κερασιών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εξάρσεων ουρικής αρθρίτιδας.

Μια ακόμα πρόσφατη έρευνα αναφέρεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, συχνά κάνουν ελάχιστα πράγματα για να βελτιώσουν τη διάθεσή τους ακόμη και όταν τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν κάτι σχετικά με αυτό.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, αναφέρεται ότι οι επιλογές τους κατά την διάρκεια της ημέρας τους κάνει να νιώθουν ακόμα πιο κατατονικοί.

Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι μερικές φορές επιλέγουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που αυξάνει αντί να μειώνει τη θλίψη τους.

Αυτό είναι σημαντικό εύρημα ,γιατί δείχνει ότι τα καταθλιπτικά άτομα μπορεί μερικές φορές να μην καταφέρνουν να μειώσουν την κατατονία που νιώθουν στην καθημερινότητά τους επειδή στην ουσία διαιωνίζουν το συναίσθημα αυτό με την παθητικότητα και την έλλειψη “ενεργοποίησης κινήτρων”.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις αποφάσεις μιας ομάδας που έχει διαγνωσθεί με κατάθλιψη συγκριτικά μια ομάδα που δεν έχει διαγνωσθεί με κατάθλιψη.

Και στις 2 ομάδες , τους δείξανε φωτογραφίες που έδειχναν άτομα χαρούμενα, λυπημένα και άτομα που κρατούσαν ουδέτερη στάση συναισθημάτων.

Στην συνέχεια τους έδωσαν την επιλογή να επιλέξει ο κάθε ένας μερικές φωτογραφίες που ήθελε να δει πάλι.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν να δούνε ξανά φωτογραφίες με λυπημένα πρόσωπα.

Σε μια άλλη έρευνα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν χαρούμενη, κατατονική και ουδέτερη μουσική.

Και πάλι, ήταν η κατατονική μουσική που επιλέχθηκε από το 62% των καταθλιπτικών ανθρώπων, σε αντίθεση με μόνο το 24% των μη καταθλιπτικών ανθρώπων.

Είναι φυσιολογικό να κατανοούμε ότι όταν κάποιος επιλέγει να ακούσει πιο ευχάριστη μουσική(τραγούδια) νιώθει πιο ευδιάθετος και πιο κατατονικός αν ακούσει μουσική πιο κατατονική.

Το εύρημα που εξέπληξε , είναι ότι οι καταθλιπτικοί συμμετέχοντες έκαναν τέτοιες επιλογές αν και ήταν ενήμεροι για το πώς αυτά τα είδη της μουσικής θα τους κάνουν να αισθάνονται.

Παρατηρούμε ότι τα άτομα με κατατονική διάθεση επιλέγουν να ενισχύουν τα αρνητικά συναισθήματά τους , μιας και στην ουσία επιλέγουν να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα με έναν τρόπο που αυξάνει αντί να μειώνει την κακή διάθεση.

Σαφώς και κανείς δεν θέλει να είναι δυστυχισμένος και όλοι επιθυμούν να νιώθουν γεμάτοι, να έχουν κίνητρα , να είναι αισιόδοξοι και ευδιάθετοι.

Ενισχύεται όμως με αυτή την έρευνα, ότι πρέπει να δίνεται βαρύτητα στην Ψυχική Υγεία σε κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται βοήθεια στο πως να διαχειρίζονται της αρνητικές τους αυθόρμητες συμπεριφορές .

Στη ζωή δεν είναι μόνο η χαρά, είναι και η λύπη. Σημασία έχει όμως να υπάρχει κύκλος συναισθημάτων και όχι να βαλτώνουμε σε κάποιο αρνητικό γεγονός , μιας και αυτό μας κρατά δέσμιους και καθηλωμένους ως προς την εξέλιξή μας.

Μην επιτρέπετε στην Κατάθλιψη να είναι τρόπος ζωής και να ορίζει το μέλλον σας.

Πηγή έρευνας : Yael Millgram et al, Sad as a Matter of Choice? Emotion-Regulation Goals in Depression, , 2015.

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται πρόγραμμα αλλά και άσκηση μαζί με την διατροφή.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που καίνε περισσότερο το λίπος και μειώνουν την όρεξη για διατροφικές ατασθαλείες. Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές και δοκιμάστε να τις εντάξετε στη διατροφή σας…

Αυγά: Τα Ωμέγα-3 λιπαρά βοηθούν στο κάψιμο λίπους. Τα αυγά περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά αρκεί να τα τρώτε βιολογικά. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά αλλά είναι πολύ σημαντικό να τα βάλετε στη διατροφή σας.

Γλυκοπατάτες: Πρόκειται για μια από τις καλύτερες αντιφλεγμονώδεις τροφές οι οποίες μάλιστα είναι γεμάτες φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αυτός ο ιδιαίτερος υδατάνθρακας περιέχει βιταμίνες B6 και C μαζί με β-καροτίνη.

Πράσινο τσάι: Με αυτό το ρόφημα θα ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας.  Πρόκειται για μια πολύ καλή εναλλακτική του καφέ -καθώς έχει πολύ λιγότερη καφεϊνη- και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Έπισης, έχει αποδειχθεί πως το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.

.baby.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE