Πόσες ώρες κοιμούνται οι νέοι γονείς

Σας συμβαίνει αυτό που σας περιέγραφαν με τρόμο εκείνοι που είναι πλέον «παλιοί» γονείς; Το μωράκι, ήρθε στη ζωή σας και τότε καταλάβατε πόσο πολύτιμο αγαθό είναι ο ύπνος; Ηρεμήστε, είναι μια δύσκολη φάση με τα καλά της, την κούρασή της και τις αγωνίες της. Το βέβαιο είναι ότι θα περάσει, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και η βελτίωση θα αρχίσει σταδιακά, μετά τις πρώτες 40 ημέρες.

Η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με τα τεντωμένα νεύρα, την απειρία και τις μαμαδο-πεθερές να ξεδιπλώνουν τις γνώσεις και τις συμβουλές τους, σας έχει φέρει στα όρια της αντοχής

Βαρεθήκατε να ακούτε το κλασικό, «να κοιμάσαι, όταν κοιμάται το μωρό», γιατί απλώς αυτό, δεν γίνεται, πάντα. Αφού το μητρικό γάλα, δεν βγαίνει μόνο του από το στήθος, τα μπουκάλια δεν μπαίνουν μόνα τους στον αποστειρωτή, ούτε τα πανάκια και τα φορμάκια στο πλυντήριο. Κάποιος πρέπει να κάνει, όλα αυτά τα βασικά πράγματα, όπως και να φροντίσει τις δικές του ανάγκες, σε φαγητό και προσωπική υγιεινή, μέχρι να ηχήσει ξανά η σειρήνα.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι νέοι γονείς χάνουν περίπου το 58% των ωρών ύπνου τους, με τη γέννηση του μωρού τους.

Έχει υπολογιστεί ότι ο βραδινός ύπνος για τη νέα μαμά, (ας μην κοροϊδευόμαστε, οι μαμάδες σηκώνουν κατά κύριο λόγο το φορτίο αυτό, ειδικά αν θηλάζουν), πέφτει στις 4-5 ώρες συνολικά από τις 7-8 που πρέπει να είναι κανονικά. Είναι αυτονόητο ότι το 4-5ωρο δεν δεν είναι συνεχόμενου ύπνου, αλλά περιλαμβάνει 3-4 διαλείμματα, αναλόγως το ηλικιακό στάδιο του μωρού.

Η στέρηση ύπνου, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία και στη σωματική σας ευεξία. Μην ντραπείτε να ζητήσετε βοήθεια, από το στενό σας οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον και φυσικά βάλτε το μπαμπά στο «παιχνίδι». Όλο αυτό είναι φυσιολογικό, μη βιάζεστε να το αλλάξετε. Μετά τους τρεις πρώτους μήνες, ομαλά, θα μπορέσετε να φτιάξετε μία ρουτίνα ύπνου για το μωράκι σας, που θα τηρείτε ευλαβικά κάθε βράδυ, με την ίδια σειρά και το ίδιο τελετουργικό. Απολαύστε τις πρώτες σας νύχτες, παρά την κούραση, αφού τα ήσυχα βράδια που θα είστε οι δυο σας αγκαλιά, θα είναι σαν να είστε οι μόνοι άνθρωποι επί της γης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE