Τα 7 απίστευτα πράγματα που προκαλεί το άγχος στο μυαλό σου

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλά περισσότερα πράγματα στον εγκέφαλο και στο σώμα σου απ' ότι νομίζεις! Περίπου το 20% των Αμερικανών πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με την Ένωση Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής. Επηρεάζοντας περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς το άγχος είναι η πιο συχνή ψυχική ασθένεια στη χώρα. Ωστόσο, παρόλο που είναι μια τόσο συχνή, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τον αντίκτυπο που έχει το άγχος στον εγκέφαλό μας.

«Το άγχος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός μας μάς προειδοποιεί για τον κίνδυνο», λέει ο Δρ. Alex Anastasiou, ψυχίατρος που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του άγχους. «Όταν ο εγκέφαλος σκέφτεται ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο, απελευθερώνει ορμόνες, οι οποίες περιλαμβάνουν την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη. Αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται όταν μαχόμαστε ή όταν τρέχουμε με το αυτοκίνητο..." λέει η Δρ. Carolyn Dean, MD, ND, ειδικός στον ύπνο και στη διατροφή. Όταν όμως η κατάσταση αυτή σταματά, οι ορμόνες υποτίθεται ότι θα επιστρέψουν στα κανονικά τους επίπεδα. Ωστόσο, το άγχος μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι συνεχώς ότι απειλείσαι, οδηγώντας τις ορμόνες σου σε υπεραύξηση.

Τι λένε όμως οι ειδικοί και τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο κοινή ψυχική ασθένεια που μαστίζει όλο τον δυτικό κόσμο;

  • 1.Επηρεάζει την βραχυπρόθεσμη μνήμη σου

H αυξημένη κορτιζόλη λόγω του χρόνιου άγχους συρρικνώνει τον ιππόκαμπο, τον οποίο περιγράφει ως το «κέντρο μνήμης του εγκεφάλου». Η επίδραση του άγχους στον ιππόκαμπο μπορεί να οδηγήσει σε λήθη και σύγχυση.

  • 2.Σε κάνει πιο παρορμητική
  • 3.Μπορεί να σε οδηγήσει σε κατάθλιψη

Η κατάθλιψη και το άγχος είναι δυο διαφορετικά πράγματα που κατά έναν περίεργο λόγο, οι ειδικοί λένε ότι πάνε αρκετές φορές μαζί.

  • 4.Το άγχος σου μπορεί να επηρεάζεται από το πώς έχεις μεγαλώσει.

Πολλές έρευνες το έχουν αποδείξει.Ο τρόπος που έχεις μεγαλώσει μπορεί να επηρεάσει την εκδήλωση του άγχους σου στην μετέπειτα ζωή σου.

  • 5.Μπορεί να σου προκαλέσει αυπνία
  • 6.Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σεροτονίνης σου
  • 7.Μπορεί να επηρεάσει τον θυροειδή σου
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE