Στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας (ΕΙΝΑ), ζητώντας την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον ενός επιπλέον αναισθησιολόγου.

Όπως τονίζουν, το πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί από τις αρχές Μαρτίου, με την συνταξιοδότηση ενός ακόμα αναισθησιολόγου:

«Οι υπηρετούντες Αναισθησιολόγοι (Συντονιστής διευθυντής, δύο διευθυντές, μία Επιμελήτρια. Β) καλύπτουν καθημερινά την λειτουργία 2-3 χειρουργικών αιθουσών, ιατρείου προεγχειρητικού ελέγχου ασθενών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, εκτιμήσεις νοσηλευομένων ασθενών, εφημερίες, διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών, δύσκολες φλεβοκεντήσεις τόσο στο τακτικό ωράριο όσο και κατά την διάρκεια της εφημερίας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Ο φόρτος εργασίας ανά αναισθησιολόγο είναι μεγάλος και έχει υπερβεί προ πολλού τις συνθήκες για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας, κάλυψης των χειρουργείων, την διενέργεια ιατρικών πράξεων και παρακολούθησης των παιδιατρικών ασθενών. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την αποχώρηση της μοναδικής επικουρικής ιατρού και την αναρρωτική άδεια της συντονίστριας Διευθύντριας, ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση ενός ακόμα  αναισθησιολόγου.

Για την ασφάλεια των ασθενών, από τις αρχές Μαρτίου, οι ελάχιστοι εναπομείναντες  αναισθησιολόγοι του τμήματος προχωρούν στη λειτουργία μιας μόνο χειρουργικής αίθουσας για την πραγματοποίηση όλων των περιστατικών: επειγόντων, εκτάκτων και τακτικών, έως την πρόσληψη τουλάχιστον ενός επιπλέον αναισθησιολόγου.

Ως Ε.Ι.Ν.Α  θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα και τον αγώνα των συναδέλφων αναισθησιολόγων, καλούμε  το Υπουργείο Υγείας, την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την διοίκηση του νοσοκομείου να σταματήσουν επιτέλους την διαρκή απαξίωση του νοσοκομείου μέσα από την χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, ειδικά για ένα παιδιατρικό νοσοκομείο που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Οι προσωρινές και απαράδεκτες λύσεις για πρόσληψη ιδιωτών αναισθησιολόγων με μπλοκάκι όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά δημιουργούν πολλά περισσότερα.

Απαιτούμε:

-Να αλλάξει άμεσα ο απαρχαιωμένος οργανισμός του Καραμανδάνειου που προβλέπει μόνο τέσσερις οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων, ενώ οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες είναι πέον πολλαπλάσιες

-Άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου με άμεση προτεραιότητα το αναισθησιολογικό

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.»

 Έκτακτη Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει  σήμερα 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με το παρακάτω  θέμα:

 Ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού (εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

 

 

 

 

 

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των νέων δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από και προς την Κ. Αχαΐα, από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πιστή στις δεσμεύσεις της για ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, εφαρμόζει ειδική τιμολογιακή πολιτική γνωριμίας, από την έναρξη της υπηρεσίας στην Κάτω Αχαΐα και για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την εξοικείωση των κατοίκων που θα επιλέξουν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, οποιαδήποτε μετακίνηση των επιβατών εντός μίας, δύο ή τριών ζωνών, στην ίδια πάντα κατεύθυνση, γίνεται με ένα μόνο εισιτήριο (1,40 € κανονική τιμή, 1€ με έκπτωση).

Οι ζώνες είναι:

Α ζώνη: Άγιος Βασίλειος-Άγιος Ανδρέας

Β ζώνη: Πάτρα/Άγιος Ανδρέας-Τσουκαλέικα

Γ ζώνη: Τσουκαλέικα-Κάτω Αχαΐα


Εξαιρετικά, για το τριήμερο 29/2-2/3, δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα πρωινά δρομολόγια (11350/11351), ενώ προστίθεται ένα δρομολόγιο ανά κατεύθυνση, στις 16:37 - αναχώρηση από Πάτρα, και 17:41 αναχώρηση από Κ. Αχαΐα.

Παρέμβαση του ΣΚΕΑΝΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που η πόλη δεν έχει μπει σε καραντίνα δηλαδή να απαγορευθούν οι μαζικές συνάξεις όπως σε γήπεδα, εκκλησιές κτλ, τότε όλα τα καρναβαλικά πάρτι που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν κανονικά. 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE