Τι θα συμβεί εάν δεν φάτε τίποτα για μία ολόκληρη ημέρα

Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιζήσει για πολύ καιρό χωρίς τροφή, αλλά μόνο λίγες μέρες χωρίς νερό. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε καθόλου.

Ας μάθουμε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει όταν στερείτε από τον οργανισμό σας το φαγητό.

Καταρχάς, σύμφωνα με το Jenny.gr όταν ξυπνάτε το πρωί ο οργανισμός είναι ήδη νηστικός πολλές ώρες, άρα είναι φυσιολογικό να πεινάτε. Αν λοιπόν δεν φάτε τίποτα τις επόμενες ώρες, το σώμα αρχίζει να διασπά το γλυκογόνο (δηλαδή την αποθηκευμένη γλυκόζη) που δίνει ενέργεια για την λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και των μυών. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να αρχίσετε να νιώθετε ζαλάδα, ναυτία και να έχετε πολλά νεύρα.

Τότε είναι που ξεκινάει και η κατάσταση της κέτωσης- μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα αποκτά ενέργεια με την καύση λίπους και παραγωγή των λεγόμενων κετονών.

Οι άνθρωποι σε αυτήν την κατάσταση συνήθως έχουν ελαφρώς φρουτώδη αναπνοή (η μυρωδιά της κετόνης είναι η μυρωδιά του σάπιου μήλου, ή η μυρωδιά του ασετόν) και σκούρα ούρα, που είναι ουσιαστικά μια αντανάκλαση των κετονικών σωμάτων που εκφράζονται στην αναπνοή και στα ούρα. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις.

Και φυσικά όσο περνάνε οι ώρες τα δυσάρεστα συμπτώματα επιδεινώνονται, και ενώ νομίζετε ότι θα συνηθίσετε την αφαγία, η κοιλιά σας, σας διαψεύδει αφού διαμαρτύρεται όλο και περισσότερο. Ακόμα και όταν βρίσκεστε στη δουλειά η παραγωγικότητα και η συγκέντρωση είναι αρκετά μειωμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE