Πέντε λόγοι που νιώθετε μονίμως κουρασμένοι

Αρκετοί άνθρωποι διαμαρτύρονται πως νιώθουν μονίμως κουρασμένοι. Ακόμα και τώρα στην περίοδο της καραντίνας, που δεν μένουν στο σπίτι και δεν έχουν το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας, αισθάνονται… κουρασμένοι.

Κι, όμως, αυτή η κούραση έχει την ιατρική της εξήγηση. Δείτε παρακάτω πέντε λόγους:

Δεν κοιμάστε καλά

Η ποσότητα δε συνάδει πάντα με την ποιότητα. Ακόμα και στον ύπνο. Μπορεί, δηλαδή να κοιμάστε τώρα περισσότερες ώρες, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι κοιμάστε καλά όλες αυτές τις ώρες.

Έχετε αναιμία ή έλλειψη σιδήρου

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή ο χαμηλός αιματοκρίτης μπορούν να προκαλέσουν κόπωση. Γι’ αυτό καλό είναι να κάνετε μία αιματολογική εξέταση για να βεβαιωθείτε πως δεν έχετε αναιμία ή χαμηλό σίδηρο.

Αφυδατωμένος οργανισμός

Και, όμως, είναι σημαντικός παράγοντας. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, τότε η καρδιά θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για την καλή κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας αυτό το αίσθημα της κούρασης.

Έχετε κατάθλιψη ή άγχος

Ειδικά, αυτές τις ημέρες της καραντίνας, η διάθεση όλων δεν είναι και η καλύτερη τόσο λόγω του εγκλεισμού, όσο και της γενικότερης κατάστασης, λόγω κορονοϊού. Και αυτή η κακή διάθεση στην ψυχολογία έχει επίδραση γενικότερα στον οργανισμό ή και στον ύπνο, με αποτέλεσμα να νιώθετε αυτό το αίσθημα της κούρασης.

Πρόβλημα με τον θυρεοειδή

Ο υπερθυρεοειδισμός ή ο υποθυρεοειδισμός προκαλούν διάφορες διαταραχές στις ορμόνες και στον οργανισμό. Μπορούν να προκαλέσουν και κόπωση. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να κάνετε εξετάσεις για τον θυρεοειδή σας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:46 ΑΠΟΨΕΙΣ