Ρεβίθια αλλιώς με χόρτα και χωριάτικο ψωμί

Δυσκολία : 2
Χρόνος : 2,5 ώρες
Κόστος : 2€

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

  • ½ κιλό ρεβίθια ξερά
  • 1 πρέζα σόδα σκόνη
  • 8 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο με κομμένη την κόρα
  • 3 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • ½ κιλό διάφορα χόρτα, ή σπανάκι
  • 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Από την προηγουμένη, βάλτε τα ρεβίθια σε νερό μαζί με τη σόδα.
  • Την επομένη, ξεπλύνετε και στραγγίστε τα προτού τα μαγειρέψετε. Σε κατσαρόλα και δυνατή φωτιά βάλτε τα ρεβίθια με 3 ½ λίτρα νερό.
  • Όταν πάρουν βράση, κατεβάστε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και σιγοβράστε 2 ώρες , μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν πολύ. Κάθε 10 λεπτά προσθέτετε ½ φλιτζάνι κρύο νερό να πέφτει ο βρασμός.
  • Όταν είναι έτοιμα , πρέπει να απομείνει νερό που μόλις να σκεπάζει τα ρεβίθια (αν έχει μείνει περισσότερο, χύστε λίγο).Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα κατά μέρος
  • Σε απλωτό τηγάνι και μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στο λάδι ροδίστε τώρα το ψωμί 1 λεπτό από την καθεμία πλευρά και μεταφέρετε και αυτό σε πιάτο.
  • Αφήστε το τηγάνι να κρυώσει λίγο και βάλτε την πάπρικα ,τον κρόκο Κοζάνης και το ξύδι. Σε γουδί ή στο μπλέντερ , λιώστε σκόρδο με το ψωμί , να γίνουν πηχτός πολτός.

Βάλτε στα ρεβίθια τα χόρτα να σιγοβράσουν 3-4 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα πάπρικα, σκόρδο και το ψωμί και σιγοβράστε άλλα 3 λεπτά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε , δοκιμάστε και σερβίρετε αμέσως.


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE