Αλμυρή κολοκυθόπιτα

Υλικά για 4 άτομα

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλ. νερό

Για τη γέμιση

  • ¾ φλ. κασέρι
  • ½ φλ. τελεμές
  • 3 κ.σ. κοπανιστή
  • 1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή ½ φλ. ξερό δυόσμο
  • 2 κ.σ. σκόρδο αφυδατωμένο
  • 5 φλ. κολοκύθια ξυσμένα
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το φύλλο

  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά, ζυμώνετε και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  • Ανακατεύετε σε μεγάλο μπόλ τα κολοκύθια, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο και το σκόρδο. Ρίχνετε πιπέρι, τα αβγά χτυπημένα και τη φρυγανιά. Δοκιμάζετε το αλάτι.
  • Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγετε το μεγαλύτερο και το στρώνετε στον πάτο του ταψιού.
  • Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνετε κουνώντας το ταψί. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
  • Πιάνετε και τα δύο φύλλα μαζί και τα γυρίζετε προς τα μέσα στρίβοντάς τα και φτιάχνοντας μια μπορντούρα ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα.

Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφετε με ελαιόλαδο ή τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε για 50 λεπτά.


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE